Öğrenci Kariyeri Banner

Dijital Dünyanın Doğurduğu 4 Meslek

Dijital Dünyanın Doğurduğu 4 Meslek
Gün geçtikçe ülkemizde ve dünyada hızla gelişen internet dünyanın vazgeçilmezlerinden birisi oldu. Günümüz dünyasında internet üzerinden markete gidiliyor, kıyafet seçiyor, eşya alıyoruz, hiç yerimizden kalkmadan telefonla bir pizza siparişi verebilirken şimdilerde internet üzerinden sanal marketlerden alışveriş yaparken evimizdeki kullanmadığımız eşyalarımızı satabilirken aslında bir nevi kendimize dijital bir dünya oluşturuyoruz. Bununla birlikte bazı meslekler yok olmakta bazı yeni meslekler ise doğmakta. Çok uzatmadan birkaçından bahsedelim.

SEO

SEO (Saerch Engine Optimization) kısaltmasıdır. Türkçe açılımıyla; Arama Motoru Optimizasyonu demektir. İnternette, bilgi ve ürün aramak için kullanılan arama motorları bu özelliğiyle web sitelerinin en büyük ziyaretçileri müşteri kaynağı durumundadır. Arama sonuçların da kullanıcıların çoğunlukla ilk sayfada yer alan siteleri ziyaret etmesi, bu sektörün oluşmasını sağlamıştır. SEO, web sitelerinin ilgili anahtar kelimelerde daha üst sıralarda listelenerek, o kelimeye ait arama trafiğinden maksimum ziyaretçiye ulaşmayı hedefler. SEO uzmanları tarafından hedef her noktada elde edilen konum olsa da web siteleri sahipleri tarafından amaç, ilgili kelimelerden yüksek ziyaret trafiği elde edebilmektir.Her geçen gün artan internet kullanımı eş zamanlı arama motoru kullanımını ve dolayısıyla SEO ihtiyacını da artırmaktadır.

790

Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal medya uzmanlığı, kısıtlı veri ve argümanlarla kurum/markanıza sosyal medyalarda maksimum fayda ve algı kazandıran kişidir. Dijital dünyada markaların konumlanması ve rekabet edebilmesi için aktif ve dinamik bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Bir sosyal medya uzmanının görevi tam da bu noktada başlar. Sosyal medya uzmanı oluşturacağı stratejiyi ilk önce markanızın konumlanmasını sağlar, daha sonra da edinilen bu konumun korunması ve yükseltilmesi için çaba gösterir. Sosyal Medya Uzmanı bir trafik tasarımcısı değil , web tasarımcısı değil, yazılımcı hiç değildir.

Sosyal medya uzmanı, sosyal mecrada yaşayan kendine özgü tecrübe ve donanıma sahip sosyal mecraların ince çizgilerini takip eden ve yöneten özel insanlardır.

sosyal-medya-uzman

E-Ticaret

İnternet ortamında insanların belirli sistemler üzerinden gerçek veya sanal ürünleri para karşılığında satın alması işlemidir. Kısaca tanımlayacak olursak e-ticarette, ticaretin elektronik versiyonu diyebiliriz. İnternet ortamı bilindiği gibi sonsuz bir deryadır. Her cinsten, ırktan, huydan insanın bulunduğu internet ortamında neyin satılıp satılmayacağını kestirmek çok zor. Bu nedenle e-ticaret aracılığıyla ne satılabilir gibi  sınıflama yapma gibi bir olgu da yok. Bu sistemden sadece alıcı ve satıcılar yararlanmaz ayrıca, devlet, nakliye şirketleri, yazılım firmaları ve sigorta şirketleri de yararlanır.

e-ticaret-1

Google Adwors

Google Adwors, dünyanın en büyük arama motoru olan Google'da doğal arama sonuçlarında geride kalan web sitelerini açım artırmalı Tıklama Başına Maliyetle (TBM) sistemiyle işletmelerin sağladığı hizmet veya ürünlerle alakalı olarak aranan kelimelerde sitelerin Google aramalarında üst sıralarda çıkmasını sağlayan ücretli bir araçtır.

Google Adwors'un en büyük özelliği bütçenizin ne olursa olsun Google'da reklam vermenin en hızlı ve basit yolu olmasıdır. Google Adwors'te reklam vermeye başlayarak potansiyel müşteriye internet aracılığıyla buluşmuş olunur.

adwords-updated-g-cover-photo

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.