Öğrenci Kariyeri Banner

Çizilmiş Birkaç Satır

Çizilmiş Birkaç Satır
Kişisel kurtuluş savaşınızı başlatın diyerekten başladı elimdeki kitap. Sadece onunla ben vardık. Şimdi ben ve çizdiğim birkaç satır. Sevgilerle keyifli okumalar...

1. Kullanma kılavuzunu yanımıza almadan geliyoruz dünyaya. Nasıl yaşamamız gerektiğini yaşarken öğreniyoruz. Hayallerden yapılma bir hayatı, aynı anda hem ilk hem de son kez yaşıyoruz.

2. İki dönem halinde geçiyor ömrümüz: Okul hayatı ve hayat okulu. Okul hayatının amacı bizi hayat okuluna hazırlamak; ancak hayat okulunda en çok lazım olan bilgiler okul hayatında öğretilmeyenler. Bu yüzden çoğumuz, hayatın başarı sınavlarında boş kağıt veriyoruz.

3. Hayatımız biraz seçimlerimizin sonucu, biraz da bizimle ilgili yapılan seçimlerin. İstekler ile mecburiyetlerin, hayaller ile gerçeklerin çatışmasından kendimize güzel bir hayat hikayesi çıkarmaya çalışıyoruz. Hayattan istediklerimizi almak için sahip olduğumuz en güçlü aygıt ise "başarı".

4. Başardıkça seçeneklerimiz çoğalıyor, özgürlüğümüz genişliyor, seçen biz oluyoruz. Başarısız kaldıkça seçeneklerimiz daralıyor, gücümüz azalıyor, seçilen biz oluyoruz. Başarı hayatımızı genişletiyor, başarısızlık içimizi daraltıyor.

5. Başarısızlık öğrenilmiştir. Başarılı olmak da öğrenilebilir. Her insan kendi hayatının ezberlerini yeniden düzenleyebilir. İç dünyamız yenilendikçe dış dünyamız da güzelleşir. Her şey kişinin kendisiyle başlar.

817fb36787aff983b1794f9cea3d54706. Hayat arazisi değişiyor; ama bizim zihin haritamız değişmiyor. Böylece başarısızlığı öğrenmiş ve hayatımızda kalıcı hale getirmiş oluyoruz.

7. Her sabah dünya yeniden kurulur! Her sabah şartlar yeniden oluşur. Her gece kader ihtimalleri yeniden düzenler. Dün yapılamayan bugün yapılabilir hale gelebilir. Bugün mümkün olan yarın olmayabilir. Her gün yeniden ihtimallere "yoklama çekmek" gerekir.

8. Çoğumuz kaybetme korkusuyla bir daha denemiyoruz; ama denememenin de bir maliyeti olduğunu unutuyoruz. Uzun vadede hiçbir şey yapmamanın kaybettirdikleri, bir şeyler yaparak kaybedilenlerden daha fazladır. Özellikle de kaybedecek bir şeyi olmayanlar için!

9. Sadece ölü balıklar tamamen dalgaların götürdüğü yere giderler.

10. Bir seçime dayanan, amaçlı ve anlamlı acılar insanı onurlandırır. İnsana dayanma gücü verir. 

motivasyonun-basari-uzerindeki-etkisi11. Başarı ve başarısızlığın içinizdeki mekanizmasını anlamak için detay hakimiyeti çok önemlidir. Ayrıntısını iyi bilmediğimiz şeyi tam anlayamazsınız, anlayamadığınız şeyi kontrol edemezsiniz, kontrol edemediğiniz şeyi yönetemezsiniz, yönetemediğiniz şey ise sizi yönetir.




Ve Bir Dem Nazım Hikmet...

En güzel deniz, henüz gidilmemiş olanıdır.

En güzel çocuk, henüz büyümedi

En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız.

Ve sana söylemek istediğim en güzel söz,

Henüz söylememiş olduğum sözdür.




Her Şey Seninle Başlar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.