Öğrenci Kariyeri Banner

Cesur Bir Dünya!

Cesur Bir Dünya!
Merhaba arkadaşlar bugünkü konum girişimcilik üzerine olacak, şu cesur ve genç olan girişimciler. Gün geçtikçe sayısı ivmelenerek artan girişimci ruhlu insanlara sahibiz ve her geçen gün yeni bir icatla, garip programlarla bizleri şaşırtmayı başaran insanlar. Bu insanlar sayesinde her geçen gün gözümüzü daha cesur bir Dünya'ya açıyoruz. Peki bu genç girişimciler neler yapıyor? Ne tür girişimlerde bulunuyorlar? Hep birlikte bunları inceleyelim.

Size benim en çok sevdiğim 3 genç girişimciyi tanıtmak istiyorum.

Caine Monrov

caine-tedxteen

Genç girişimcilerin sevdiğim bir tarafı da dünyaya olan cesur bakış açıları olduğunu da vurgulamak isterim. İlk olarak Caine Monrov'dan başlamalıyım gibi hissediyorum. Çünkü bu genç adam daha 9 yaşında. Caine Monroy daha dokuz yaşında ve şimdiden işletme sahibi. Aslında onun bir oyun salonu var. Babasının Los Angeles’daki oto parça dükkanına mukavva kutuları kullanarak bir oyun salonu inşa ettikten sonra televizyon kanalları bu işten ve bu hevesli çocuktan bahsetmeye başladı. Caine oyun biletlerini 1 dolar ve 2 dolara satıyor. Ayrıca 15 dolara üzerlerinde “Caine’s Arcade” yazan tişörtler de satıyor. Oyun salonunun ne kadar kazandığı belirsiz olsa da sadece bağışlar sayesinde gelirini 212,000 dolara çıkardı. Aslına bakacak olursanız başarısının büyük kısmını Caine’s Arcade adlı 11 dakikalık kısa filmin Vimeo ve YouTube'da viral olarak yayılmasıyla elde etti.

Hart Main

Hart-Main,-Candle,-ManCan,-business

14 yaşındaki Hart Main okulun bağış etkinliğinde kadınsı kokan mumlar satanlar kız kardeşiyle dalga geçiyordu ve aklına erkeksi kokan mumlar geldi. Kız kardeşi erkeksi kokan mum fikrine pek inanmasa da bu iş fikri ülke genelinde büyük bir başarı yakaladı. Başlangıç yatırımı için Main 100 dolar koydu, ailesi 200 dolar koydu ve hep birlikte çalışarak mum grupları oluşturdular. Kamp ateşi, domuz pastırması, talaş, yeni biçilmiş çim ve büyükbaba tütünü kokulu mumlar ürettiler. Bugün ManCans mumları Amerika çapındaki 60 mağazada bulunuyor ve 9,000 birim satıldı. Main okullar açılana kadar ManCans mumlarını satmaya devam edecek. Sonuçta o daha 14 yaşında bir çocuk.

Jack Kim

shutterstock_235508797-1.png

Jack Kim, bağışlar toplayan arama motoru Benelab’ı kuran Seattle’lı bir gençtir. Kim geçmişte bazı arama motorları yapmıştı. Arama motorlarının az bir trafikle bile nasıl gelir elde ettiğini kısa sürede öğrenmişti. Kim’in belirttiğine göre arama motorlarının görevi yardımlaşmaları daha kolay ve daha ulaşılabilir yapmaktır. “Yetişkin yok” kuralını koyduktan sonra sınıf arkadaşlarını kar amacı gütmeyen kuruluşunun bir parçası olarak işe aldı. Kim mezun olduğunda Benelab’a ne olacağını tam olarak kestiremese de amacı liseyi bitirmeden firmanın 100,000 dolar kazanması...

Aslında bütün yazıya baktığımız zaman bazen küçük gördüğümüz işlerden insanların çok iyi girişimler çıkarttıklarını görebiliyoruz . İnsanların ne düşündüğü onların umurunda değildi. Çünkü hayal kurmanın sınırı yok ve yapmak istediğimiz iş için yeterli güç içimizde. Az önceki yazdığım söz Star Wars'tan alıntı değildir belirtmek istedim.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, umarım yazımı beğenmişsinizdir.

İyi günler.

 

Özel İçerik: Cumali Cem Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.