Öğrenci Kariyeri Banner

Cadılar Bayramı Nasıl Çıktı? Gerçek Amacı Nedir?

Cadılar Bayramı Nasıl Çıktı? Gerçek Amacı Nedir?
Hepimiz küçüklükten bu yana dizilerde, filmlerde ya da dergilerde Cadılar Bayramı'nı duyup görmüşüzdür. Sıradışı kostümler,makyajlar, ''şeker mi, şaka mı? '' diyalogları... İlla ki hayatımızın bir noktasında renkli gelmiş meraklandırmıştır bizleri. Peki nedir bu Cadılar Bayramı? Gerçekten amacı çocukları eğlendirmek midir?

funny-figures-of-pumpkins-hd-halloween-wallpaper_5120x3200

Cadılar Bayramı ilk olarak İrlandalılar Galliler ve İskoçlar tarafından İngiltere'de kutlanmaya başlanır. İlk ne zaman kutlanmaya başladığı bilinmemektedir. Her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanılan Cadılar Bayramı Samhain olarak da bilinen Kelt Festivalidir. 31 Ekim hasat mevsiminin bittiği gün olarak kabul edilir. Yani Cadılar Bayramı hasat zamanının bitmesiyle kışın başlamasını temsil eder. Bu gün bütün uğraşı toprak olan çiftçiler için yaşamaya devam edebileceklerinin göstergesidir. Tabii bu sadece dönemi iyi kapatanlar için böyledir. Ne yazık ki hasat dönemi her toprak sahibi için aynı şekilde geçmez.

İşte Cadılar Bayramı tam da burada devreye girer.  Hasat durumlarını gözden geçirip bir sonraki yılı kötü geçireceğini anlayan çiftçiler bu duruma ölümlerinin ardından huzura kavuşamamış ruhların sebep olduğuna inanırlar. Bu inanışa göre, dünya işleri yarım kalan, hayatını günahkar bir şekilde geçiren, istediği yaşama kavuşamayan ya da cinayete kurban giden ruhların her yıl 31 Ekim' de dünyayı ziyaret ettiği ve insanları lanetlediğine inanılır. Kötü ruhlar dünyayı lanetlemeye geldiğinde onları korkutup uzaklaştırmayan çiftçilerinse hasatlarının o yıl beklenenden daha az olduğu düşünülür.

hallowen

İşte Cadılar Bayramı'nda giyilen korkutucu kostümlerin, yapılan sıradışı makyajların ve ev süslemelerinin aslı bu inanışa dayanır. 31 Ekim tarihinde havanın kararmasıyla birlikte giyilen korkunç maskeli giysiler, insanları lanetlemek için gelen kötü ruhları korkutup kaçırmak içindir. Festival boyunca insanlar, yaklaşan kış aylarına hazırlık olması için kestikleri hayvanların kemiklerini de meydanlarda yaktıkları büyük ateşlere atıp yayılan kötü kokularla bu ''kötü ruhları'' uzaklaştırmaya çabalarlar.

Cadılar Bayramı inanışı 19. yüzyılda Kuzey Amerika'ya göçenlerle Amerikan topraklarına da yayılır. Amerikalılar tarafından çok sevilip benimsenmesiyle birlikte her geçen yıl çok daha gösterişli kutlamalara sahne olmaya başlayan Cadılar Bayramı 20. yüzyılda artık popüler kültür haline gelir. Hristiyanlığa adapte edilerek Azizler Günü'nün arifesi olarak kabul edilir.

Halloween-BCAC-1

Bugün Cadılar bayramı, başta Batı dünyası olmak üzere pek çok ülkede kostüm partileri haline gelmiştir. Çocuklar korkunç kıyafetlerin yanında prens ve prensesler gibi, ya da hayran oldukları süper kahramanlar gibi giyinerek, kapı kapı dolaşıp ve şeker toplarlarken yetişkinlerde vamp giyimlerle partilerde eğlenirler. Günümüzde bu bayram oldukça zararsız ve neredeyse tamamen eğlence amacıyla kullanılıyor dersek doğru olur.

 

Özel İçerik: Nida Varhan



Ce qui https://pharmacie-6eme.com/levitra/ est inacceptable pour ceux qui ont une maladie cardiaque. La raison qui amène les patients à voir leurs médecins est qu’ils connaissent très bien leurs patients et leurs antécédents médicaux, l'alcool ou à certains changements physiques associés à l'âge.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.