Öğrenci Kariyeri Banner

Bitcoin'in Tahtına Göz Diken Ripple'ın Kurucusu Dünya'nın En Zengin 14. Kişisi Oldu

Bitcoin'in Tahtına Göz Diken Ripple'ın Kurucusu Dünya'nın En Zengin 14. Kişisi Oldu
Ripple, bitcoinin tahtına göz dikti. 2017 sonunda şahlanan kripto paranın kurucusu Chris Larsen ise dünyanın en zengin 14. kişisi oldu. İşte detaylar;

Yeni yılın ilk yükselişe geçen kripto parası Ripple oldu ve 0,06 dolardan 2,89 dolara kadar yükseldi. 2017’nin son günlerinde kalktığı bu atakla birlikte yatırımcısını sevindirirken, diğerlerinin de hemen dikkatini çekti. Kurucu Chris Larsen ise bundan nasibini alarak dünyanın en zengin 14. kişisi unvanını kazandı. Ripple şirketinin kurucusu ve eski CEO’su olan Chris Larsen hesabındaki 5,19 milyar XRP sayesinde 14 milyar dolar kar etti.

IMG_6061

Şirketin ise % 17 hissesini elinde bulunduruyor. Ripple fiyatı bugün de büyük bir yükseliş gösterince Larsen’in kişisel serveti 40,1 milyar doların üzerine çıktı. Böylece dünya zenginleri listesinde yukarı taşındı. Kısa bir süreliğine de olsa Forbes’un en zenginler listesine hızlı bir giriş yapan Larsen; Elon Musk, Jacqueline Mars, Laurene Powell Jobs ve Paul Allen gibi isimleri geride bıraktı.

Ripple’ın şu anki CEO’su Brad Garlinghouse ise şirketin % 6,3 hissesine sahip ve kişisel portföyünde de XRP bulunuyor.

IMG_6059

Brad’in şimdiki toplam servetinin 10 milyar dolar civarında olduğu biliniyor. Bu rakamla kendisi, en zenginler listesinde 45. – 55. sıralar arasında yer alıyor. Ripple’ın milyarder olan bir diğer ismi ise şirketin kurucularından olan Jed McCaleb’in elinde 5,3 milyar XRP bulunuyor.

IMG_6062

Jed, 2013 yılında şirketten ayrıldı ve elindeki XRP’lerin büyük bir kısmını hayır kuruluşuna bağışladı. Buna rağmen elinde hatırı sayılır bir XRP bulunuyor ve bunları şirkete ait bir emanet hesabında tutarak aydan aya alıyor. Jed, ortalama günlük işlem hacminin % 1’i kadar satış pozisyonu alabiliyor. Eğer bunları tek bir seferde kullanabiliyor olsaydı, bugün 15 milyar dolarlık bir servetin sahibi olabilirdi. Ripple şirketinden ayrılan Jed McCaleb, elindeki tüm bitcoinleri satıp bir blockchain teknoloji şirketi olan Stellar’ı kurma kararı almıştır.

IMG_6060

 

Stellar şirketinin kripto parası ise Lumen ismiyle biliniyor ve Jed, bunun 1 milyar adedini kendine ayırmış durumda. Lumen’in değeri ise bugün % 33 arttı ve son 2 günde 48 sentten 74,5 sente yükseldi. Böylece McCaleb’in servetine yaklaşık 750 milyon dolar daha eklenmiş oldu.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.