Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Şeyi Nasıl Daha Ucuza Satın Alabilirsiniz?

Bir Şeyi Nasıl Daha Ucuza Satın Alabilirsiniz?

Bir Şeyi Nasıl Daha Ucuza Satın Alabilirsiniz?


İstediğimiz ürünleri ve hizmetleri daha ucuza satın almak çok mu zor? Bunun bazı pratik yöntemleri olmalı diyorsanız, haklısınız.



Öncelikle, internete bir bakın. İstediğiniz ürün hangi markalarda kaça satılıyor, bir araştırın. İnternetten sadece bir ürünü daha ucuza satın alma alternatiflerini araştırmış olmuyorsunuz. Aynı zamanda aklınızdaki “hangi markayı seçmeliyim” sorusuna da cevap bulabilirsiniz. Forumlardaki ve şikayet sitelerindeki yorumlar bu konuda özellikle aydınlatıcıdır.

[ad name="Google Adsense"]

Bir bilene sorun. Çoğu insan kendisinden fikir alınmasından hoşnut olur. Örneğin, otomobil satın alacaksanız, pek çok araba alıp satmış, otomobillere meraklı birilerinden fikir alabilirsiniz.

2.El diye bir şey var. Ev ve araba alırken ikinci el olanları tercih edebiliyoruz.  Neden aynı yöntemi başka bazı ürünlerde de kullanmayalım? Gidip 2.el bir diş fırçası falan almaktan bahsetmiyoruz tabii. Ama led tv için 2.el tercihi söz konusu olabilir mesela. Çünkü pek çok insan, sırf daha iyi teknolojiye sahip olmak için yepyeni televizyonunu satılığa çıkarıyor.
Bir Şeyi Nasıl Daha Ucuza Satın Alabilirsiniz?-zm2jlzdqnq

Kiralama diye bir şey var. Örneğin kırk yılda bir gideceğiniz bir davet için smokin kiralayabilirsiniz. Veya, bütçeniz daha ekonomik bir otomobile yetiyorsa ama dev motorlu bir lüks araç aklınızda kalmışsa üzülmeyin. Kiralayın gitsin. Üstelik kiralama yönteminde tek araca da bağlı değilsiniz. Canınız istedikçe ve bütçeniz yettikçe farklı farklı araba markaları emrinizde! Tabii çarpmamaya dikkat etmek şartıyla.

Bu arada pazarlık etmek de tüketicinin kozlarından biri. Pazarlık etmeye alışık olmayan, bundan sıkılan biriyseniz, bilin ki pazarlık etmek satın alan taraf olarak sizin en doğal hakkınız.

Kaynak: ofpof.com



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.