Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Öğrencinin Dil Okulu Serüveni: Malta

Bir Öğrencinin Dil Okulu Serüveni: Malta


Çağımız insanları gerek çalışma hayatı ve gerek sosyal platformlar nedeni ile etkileşim halindedir. Bu etkileşim ve iletişim nedeniyle artık bilingual hatta multilingual olma gerekliliği doğmuştur. Hangi sektörde çalıştığımızdan bağımsız olarak kariyerimizde ilerlemek istiyorsak ikinci hatta üçüncü bir yabancı dil öğrenmek bize avantaj sağlayacaktır.


pexels-photo-267669


Günümüzde en çok konuşulan beş dil Çince, İngilizce, İspanyolca, Hintçe, Arapçadır. Türkiye’de okullarda yabancı dil olarak sıklıkla İngilizce öğretilmektedir ve iş başvurularında genellikle ilk istenen dil olduğu için İngilizce seviyemi ilerletmeye karar verdim. Bir dil öğrenmek istiyorsak o dilin konuşulduğu yere gitmek, orada insanlarla konuşup etkileşim kurarak o dili öğrenmek en ideal yöntemdir. Bundan dolayı yurt dışında dil okulu araştırmalarına başladım. Ülkemizde dil eğitimi için en çok Kanada, İngiltere, ABD, Malta, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda tercih edilmektedir.
Malta'nın Avrupa'daki en ekonomik ülkelerden biri olması ve burada dil okullarının sundukları program fiyatlarının diğer ülkelere nazaran daha ekonomik olması nedeniyle Türk öğrenciler Maltayı daha çok tercih ediyor. Ben de Maltayı tercih ettim ve yazımın devamında size Malta’dan, buradaki dil okulu deneyimimden bahsedeceğim.


Malta


gfqDy81


Sicilya'nın güneyinde yer alan Malta takımadalardan oluşan bir ülkedir. Üç büyük adası Malta, Gozo ve Comino'dur. 150 yıl İngiliz sömürgesi olarak yaşamışlardır ve Malta’da bugün trafik hala soldadır. Dünyaca ünlü mimari yapıları ve hiç bozulmamış doğal güzellikleri vardır. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan eski çağlardan kalma yapıtlar korunmuştur.


Akdeniz’in incisi olarak bilinen Malta’da yaşam Neolitik döneme kadar dayanmaktadır. Herkes tarafından bilinen Akdeniz insanının sıcaklığını, zengin kültürel mirası ve Akdeniz mutfağını Malta’da tecrübe edebilirsiniz. Adanın coğrafi yapısının İtalya’ya yakınlığı sebebiyle İtalyan izleri de Ada’da görülmektedir. Yemek çeşitliliğini de ülkede görebilirsiniz.
Malta yaklaşık 433.000 (yılda ortalama 100.000 civarında yabancı öğrenci eğitim almaktadır.) nüfuslu küçük bir ülkedir. İngilizce dil eğitimi için ülkeye gelen öğrencilerin ve özellikle yaz aylarında gelen turistlerle birlikte nüfus 1 milyona kadar çıkmaktadır. Malta sirkülasyonun hızlı olması nedeniyle bol bol pratik yapma imkânı sağlamaktadır.
Malta turistik bir ada olmasına rağmen yaşam giderleri açısından diğer İtalya, İspanya, İrlanda, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine nazaran daha ekonomiktir. Malta para birimi Euro (€)'dur. Malta'da bir öğrencinin aylık harcaması ortalama 300 €’dur. Bu rakam kişinin harcama alışkanlıklarına göre değişmektedir. Malta'da mağazalar ve alışveriş merkezleri Euro ile satış yapmaktadırlar.
Malta’da dil eğitimi alacak öğrencilerin tercih edebileceği aile yanı konaklama, yurt-paylaşımlı apart daire konaklama ve diğer konaklama alternatifleri (Öğrenci evleri, otel konaklaması) gibi dört farklı konaklama tipi mevcuttur.


Malta’da Dil Okulları ve Sertifika


1


Malta’da dil eğitimi almış olmak, eğitim ve yaşam deneyiminizin olması özellikle uluslararası çalışan firmaların dikkatini çekecektir ve özgeçmişinizde büyük bir farklılık yaratacaktır. Malta küçük bir ülke olmasına rağmen İngilizce kurslarında pek çok alternatife sahiptir ve burada birçok köklü dil okulu bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı Malta kökenli yerel ve butik okullardır (EC English, ESE (European School of English), Chamber College , IELS-LAL Malta).
Malta’da almış olduğunuz program türüne ve bitirmiş olduğunuz seviyeye göre eğitim sonunda size bir sertifika verilmektedir. Malta’dan dönmeden önce ayrıca IELTS veya Cambridge Exam sınavlarından birine girerek, dil okulu sertifikasına ek olarak İngilizce seviyenizi resmi olarak belgeleme şansı sunulmaktadır.
Dersler genelde sabah 09.00-13.00 arası yapılmaktaydı. Bu ders düzeni günün diğer kısmında okul etkinliklerine katılmamıza ve yabancı dil pratiği yapmamıza olanak sağlıyor. Okuldaki eğitimlerde ve derslerde oyun, film başta olmak üzere birçok eğlenceli aktivite mevcut. Saatlerce süren, ezbere dayalı ve sadece teorik işlenen dersler yerine daha çok pratik yapmamız ve kolayca öğrenmemiz için programlarımızda ilgi alanlarımız göz önünde bulunduruluyor. Bu sayede Malta bana eğitimin yanında seyahat, tatil, yeni arkadaşlar edinme ve dili yaşayarak öğrenme gibi birçok açıdan keyifli bir vakit geçirme imkânı sundu.


En önemli yanlışlardan biri yurt dışında dil okulu fikrinden “İngilizcem o kadar iyi değil” gibi düşüncelerle vazgeçmektir.


quote-chalk-think-words


Bu yanlış çünkü çok iyi bir İngilizceye ihtiyacınız yok. Zaten sizin oraya gitme amacınız dil öğrenmek. İngilizceniz iyi olsaydı zaten gitmek gibi bir düşünce fikriniz olmazdı. İngilizce seviyeniz hangi seviyedeyse o seviyede eğitim alırsınız. Bu yüzden bu ve buna benzer yanlış düşüncelerden arının. Sadece dilinizi geliştirmek isteyip istemediğinize odaklanın.


Unutmayın, bir lisan bir insan ve yeni bir çift göz demektir.


 

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Sertaç YILDIZ tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.