Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı İnsanların Sabah Yaptığı 8 Şey!

Başarılı İnsanların Sabah Yaptığı 8 Şey!
Elbette başarılı olan her bireyin kendine has bazı alışkanlıkları vardır; ama bu kişilerin ortak alışkanlıkları olduğunu da söylememiz gerekiyor. Başarılı insanların sabah işlerine başlamadan önce yaptığı 8 şeyi sizler için derledik.

Erken Uyanmak

Her ne kadar bizler sabahları sıcacık yatağımızı bırakmak istemesek de başarılı insanların çoğu sabahları “erken kalkan yol alır” şiarını benimsemiş kimselerdir. Bu şekilde güne kendileri daha iyi bir şekilde hazırlayabilir ve dikkatlerini dağıtabilecek unsurları bertaraf etmiş olurlar.

rooster-crowing-21_503x345

Spor yapmak

Sabah erkenden kalkıp da spor mu yapılırmış demeyin. Kalbi aşırı zorlamadan yapılan egzersizler, yürüyüşler ve koşular başarılı kişilerin güne çok daha enerjik ve zinde başlamasını sağlar. Spor yaparak salgıladıkları mutluluk hormonu ile de güne güler yüz ile başlarlar.

Duş Almak

Sıcak bir duş kasılan kaslarımızın rahatlamasını ve gevşemesini sağlar. Aynı zamanda dolaşımı ve kan akışını üç doz kahveden daha etkili şekilde hızlandırır. Yapılan bazı araştırmalar duş sırasında salgılanan dopamin sayesinde yaratıcılık seviyesinin de arttığını gösteriyor. Dolayısıyla sabah duşu da başarılı insanların vazgeçilmezleri arasında...

Aileye Vakit Ayırmak

Başarılı bir kişi sadece işinde değil aile hayatında da başarılı olmak zorundadır. Eşine ve çocuklarına vakit ayırmasını bilmelidir. Sabah ailece kahvaltı yapmak, çay içmek, sohbet etmek, çocukların ödevlerini son bir defa gözden geçirmek ve onları okullarına bırakmak… Bunları yaparak ailelerini de ihmal etmemiş olurlar.

Family-time

Gündemi Takip Etmek

Dünyada ve ülkede neler olup bittiğinden haberdar olmak hayata karşı bakış açısı kazanmayı sağlar. Başarılı insanlar neler olup bittiğinin farkına varabilmek için gündemi ve haberleri takip ederler. Böylelikle Amerika’da yaşanan bir olaydan da, Güney Kore’de üretilen son teknolojik aletlerden de haberleri vardır.

Hobiler

Başarılı insanlar ne kadar az zamanları olursa olsun bir hobi elde etmekten geri kalmazlar. Sabahları profesyonel işlerine başlamadan önce hoşlarına giden ve bir dergi, gazete ya da kitap okumak gibi alışkanlıkları vardır. İlgilendikleri şeyler için daha erken uyanmayı dahi göze alabilirler.

Planlama

Önceden hazırlamış oldukları planları bir kere daha akıllarından geçirip hayal ederler ve kendilerini güne zihinsel ve bedensel olarak hazırlarlar. Böylece gün boyunca karşılaşacakları olaylara karşı kendilerini hazırlamış olurlar.

Planning_small

E-postalarını Okumak

Mailler profesyonel hayatın olmazsa olmazlarındandır. Başarılı kişilerin çoğu da bunun farkında olduğu için güne maillerini kontrol ederek başlıyorlar.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.