Öğrenci Kariyeri Banner

Baharın Gelmesi Dikkatinizi Dağıtmasın!

Baharın Gelmesi Dikkatinizi Dağıtmasın!
Malum bahar kapıda… Kışın beraberinde getirdiği soğuk, kar, yağmur, çamur derken evden okula okuldan eve bir modda dönemi geçirdik. Havalar ısınması, doğanın güzelliklerini göstermesi ile içimizde karşı koyulamaz bir gezip dolaşma isteği duruyor. Tabii derslerin devam etmesi ve sınavların kapıda olması kaçınılmaz bir gerçek. Peki ya ikisini de aynı anda yapsak? Hem ders çalışıp hem de gezip dolaşmanın tadına varsak?

PARKLAR

Türkiye çapında birçok yerde yer örtünüzü, piknik sepetinizi ve kitaplarınızı alıp çalışabileceğiniz birçok doğal park bulunmakta. Bu gibi yerlerde hem doğa, güneş, hayvanlar ve temiz havayla iç içe olurken hem de içeceğinizi yudumlayıp ders çalışmaya devam edebilirsiniz.

Student studying in park2

KAFELER

Her ne kadar kafe seçeneği uzak ve sesli bir seçenek gibi görülse de gençlerin çoğu kafelerde ders çalışmaya oldukça alışık. İster yalnız olun ister grubunuzla, kafede kahvenizi yudumlarken ders çalışmak, karşılıklı sohbetle karışık bilgi alışverişi yapmak hem eğlenceli hem de öğretici olacaktır. Üstelik bu mekanlara bilgisayarınızı götürüp, ortamın kablosuz ağını kullanıp ekstra kaynaklara da göz atabilirsiniz.

studycoffee

KÜTÜPHANELER

Biraz geleneksel bir anlayıştaysanız ya da dikkatiniz çabuk dağılıyorsa kütüphaneler tam sizin için. Bahar aylarında en azından eve tıkılmamak için şehrinizdeki farklı kütüphaneleri ziyaret edip bu kütüphanelere üye olabilir ve kaynaklarından yararlanabilirsiniz.

lib2

ERKEN TATİL PLANLARI

Yaz tatili hepimizin beklediği o kutsal zaman. Tatil planlarınızı yapmak için ajandaları çıkarmanın tam vakti. Birçok tatil sitesi, otel ve kamp alanlarının erken rezervasyon fırsatını değerlendirip hesaplı tatil yapmanın tam zamanı. Yapacağınız herhangi bir tatil planı sizi daha sıkı çalışmaya ve motive olmaya itecektir.

beach

KENDİNİZE İZİN VERİN

Her ne kadar hem gezip hem çalışmak pratik gözükse de kendinizi sürekli çalışır vaziyette bulmak çok kolay sıkılmanıza neden olacaktır. Bunun için kendinize makul ölçülerde boş günler, saatler belirleyerek sosyalleşip rutininizden çıkabilirsiniz.

out

Özel İçerik Gizem Gençer

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.