Öğrenci Kariyeri Banner

Aynı Anda İki Üniversite Okuma Fırsatını Kaçırmayın!

Aynı Anda İki Üniversite Okuma Fırsatını Kaçırmayın!
AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri belli oldu. Her sene tekrarlanan AÖF kayıt heyecanı başladı. Açıköğretim Fakültesi’ne başvurulan birçok farklı alan vardır. İki yıllık ön lisans bölümler ve dört yıllık lisans bölümleri AÖF’ün bünyesinde yer almaktadır. Anadolu Üniversitesi 32 yıldır örgün öğretimi tercih etmeyen veya kazanamayan vatandaşlara eğitim hizmeti vermektedir. Son dönemde ikinci üniversiteyi de bünyesine katmıştır. Yükseköğretim programlarından mezun olanlar veya örgün öğretim ile herhangi bir bölüme kayıtlı olan öğrenciler, ikinci üniversite için başvuruda bulunabilirler. İkinci üniversite başvurusu nasıl yapılır? İkinci üniversite başvuruları iki aşamalı şekilde yapılıyor. Adaylar öncelikle belirtilen ön başvuru tarihlerinde başvurularını gerçekleştirecekler. Daha sonra ise ikinci bir başvuru yapılacak. İkinci üniversite başvuru tarihine ve merak ettiğiniz birçok bilgiye haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

İkinci üniversite kayıt tarihi vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Her yıl binlerce vatandaş, Açıköğretim fakültesinin farklı programlarına kayıt yaptırıyor. 32 yıldır eğitim hizmeti veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dört yıllık lisans ve iki yıllık ön lisans bölümlerine öğrenci alımı yapıyor. Son dönemde eğitim verdiği bir diğer programda da ikinci üniversite oldu. Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere başvuru yapabiliyorlar. İkinci Üniversite ön başvuru tarihleri 24 Nisan Pazartesi ve 4 Eylül Pazartesi tarihleri aralığında alınıyor. İkinci Üniversite internet başvuru işlemleri 05 Eylül 2017 Salı günü saat 09.00’da başlayıp, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecek. AÖF bürolarından kayıt işlemleri 05 Eylül 2017 Salı günü başlayıp, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecektir. 16 Eylül 2017 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacaktır. 05 - 16 Eylül 2017 tarihleri arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 18 Eylül 2017 tarihinde AÖF bürolarına bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilirler.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?
İkinci Üniversite Ön Başvuru
Başvuru tarihi: 24 Nisan - 4 Eylül 2017
İkinci Üniversite İnternetten Başvuru
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere İnternet başvurularını buradan yapabilirler.
Başvuru ve kayıt tarihi: 5 - 18 Eylül 2017
İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
İnternet başvuru işlemleri 05 Eylül 2017 Salı günü saat 09.00’da başlayıp, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecektir. Bu tarihten sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Herhangi bir sebeple (elektrik kesintisi, teknik arızalar, İnternet sorunları, vb.) başvuruyu kaçırmamanız için en kısa zamanda başvurunuzu yapınız ve gerekli yazıcı dökümlerini alınız. AÖF bürolarından kayıt işlemleri 05 Eylül 2017 Salı günü başlayıp, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecektir. 16 Eylül 2017 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacaktır.
05 - 16 Eylül 2017 tarihleri arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 18 Eylül 2017 tarihinde AÖF bürolarına bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilirler. Basın yoluyla duyurulan İnternet başvuru ve kayıt tarihleri kesinlikle uzatılmayacaktır. Bu tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar, sonradan kayıt için herhangi bir hak iddia edemez, rapor dâhil mazeret ileri süremez ve kayıt hakkını kaybederler. İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptıramazlar. İnternetten başvuru yaptıktan sonra istenen diğer kayıt belgeleri ile kayıt süresinin son gününü beklemeden bizzat AÖF bürolarında kaydınızı yaptırınız. İnternetten başvuru ve kayıtla ilgili resmî duyurular, Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazete ilanlarıyla yapılmıştır. Ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır. 24 Nisan – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden yapılan ön başvuru işlemi İkinci Üniversite kapsamında kesin kayıt değildir.
İnternet Başvurusu Sonunda bazı belgelerin dökümünün alınması gereklidir. Dökümü alınacak belgeler şunlardır:
İnternet Başvuru Belgesi - Öğrenci Bilgi Formu
Başvuru ve Kayıt Bilgileri
Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
Belge dökümlerini aldıktan sonra, bilgilerinizde hata olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz.
Hata var ise 10 dakika bekleme süresinden sonra yeni bir başvuru yapınız.

İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE KİMLER BAŞVURABİLİR?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir. Ancak;
1) Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,
a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar; Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans/lisans programlarından birine,
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine Okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.
2) Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
3) Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açıköğretim programına kayıt yaptırabilirler.
4) ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.
5) Bir yükseköğretim programından mezun olamadan yükseköğretim programından ilişiği kesilen, herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya açıköğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.
6) Açıköğretim programlarının herhangi birinde öğrenci iken okumakta olduğu alan dışındaki örgün öğretim programlarından birine yerleştirilen adayların açıköğretimdeki kayıtları silinmez.
7) Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
8) Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
9) Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar başvurabilirler.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.