Öğrenci Kariyeri Banner

Apple ID Dolandırıcılığına Dikkat!

Apple ID Dolandırıcılığına Dikkat!

Hackerların yeni hedefi olan Apple ID'ler, birçok kullanıcıyı mağdur duruma düşürüyor. Eğer bu durumdan başınızın ağrımasını istiyorsanız haberimize göz atmalısınız.
 




Son birkaç gün içinde TUAW’ın okuyucularından almış olduğu e-mailleregöre ortalarda dolaşan bir dolandırıcılık söz konusu. İnternet dolandırıcılığının oldukça ciddi bir sorun olduğunu ve kullanıcı kimliği ile hesapların şifrelerine erişebilme gibi kişiye oldukça zarar veren bir dolandırıcılık türü olduğunu da belirtelim.

Bir dolandırıcının Apple kimliğinize ulaşıp sizi ne kadar zor durumlara sokabileceğini hiç düşündünüz mü? Daha kötüsü ise birçok insanın aynı mail adresini ve aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanıyor olmaları.

Güvenli bir kaynaktan gönderilmişçesine insanı yanıltan bir mail yolu ile hesabınızda sorunlar olduğunu ve bu sorunları düzeltmek için bir linke tıklamanızı isteyen spam maili, başınıza ciddi sorunlar açabilir.

Maillerdeki linklere sakın tıklamayın!

Bu tür bir mail ile karşılaşırsanız sakın bu maili açmayın, açmış olsanız bile mailin içeriğinde bulunan linke sakın tıklamayın. Diyelim ki bundan şu an haberiniz oldu ve o linke çoktan tıkladınız ve Apple kimliğinizle giriş yapmanız gereken sahte bir Apple sitesine yönlendirildiniz.

Eğer Apple kimliğiniz ve şifreniz ile giriş yaptıysanız tüm bilgileriniz kötü kişilerin eline geçmiş demektir. Ortalıkta dolanan bu dolandırıcı e-mailin bir örneğini aşağıda görebilirsiniz.



Apple ID'lerde IP çakışması olmaz!

Başka birinin farklı bir IP adresinden Apple hesabınıza giriş yapmaya çalıştığını belirten e-mailin Apple ile hiçbir alakasının olmadığını da belirtelim. Apple hiç bir şekilde kişilerin IP adreslerini kontrol etmez ki bu da Apple hesabınıza herhangi bir iPhoneiPad ve Mac’ten girebildiğinizin en güzel kanıtıdır.

Unutmamanız gereken bir şey daha var: Apple asla bir linke tıklamanız için size durduk yere bir mail göndermez.

 

Haber: shiftdelete.net


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.