Öğrenci Kariyeri Banner

4 Sene Deyip Geçme! İşte Üniversitedeyken Kaçırılmaması Gerekenler!

4 Sene Deyip Geçme! İşte Üniversitedeyken Kaçırılmaması Gerekenler!
Yeni öğretim dönemine üniversiteli olarak başlayan veya üniversitede olup kendini hangi alanda geliştirmesi gerektiğini düşünenler için iş alanında istenilen yetkinlikler ve her bireyin sahip olması gereken yetkinlikler doğrultusunda sizin için araştırma derlemesi hazırladım. Tabi bunları sonra yaparım diye kenara da atabilirsiniz ama sınıf atladıkça bunları yapmak için ne kadar az zaman kaldığına şaşıracaksınız. 4 sene hiç de o kadar uzun bir zaman dilimi değil maalesef bu aklınızda bulunsun.

1.İş Düyası Hakkında Bilgi ve Deneyim iş

Mesleğinizle ilgili sadece dersler yeterli olmuyor ama çalışacağımız sektörü tanımak için en basiti projelerdir. Proje sayesinde bir sektörü az da olsa tanımak mümkün olabilir.  İkinci olarak stajda tam olarak ne işle uğraşacağınızı, sizi nasıl bir çalışma ortamı beklediğini görebilir aynı zamanda  staj yaptığınızda ne gibi eksikliğiniz olduğunu bulabilir ve bu doğrultuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Tabii staj yaptığınızda okuduğunuz bölümün size göre olmadığını anlayıp alan değiştirebilirsiniz -ki örnekleri çok sayıda var-  ya da mesleğinizin farklı bir alanına yönelmek istiyor da olabilirsiniz. Üniversiteniz stajı zorunlu kılmasa da siz staj yapmak için uğraşmalısınız. Yarı zamanlı iş sayesinde birden fazla sektörü ve kurumu tanımayabilir ve daha bilinçli tercihler yapabilirsiniz. Yarı zamanlı iş ve staj yapmak mezunlardan beklenen en önemli nitelikler arasında.

 

2.DilMaster Greeter

İki dilli insanlarda artan dikkat ya da aynı anda çok iş yapabilmek yeteneği  gibi ciddi bilişsel gelişimler görülür. Dil öğrenmenin yararlarının  çok fazla olduğunu ve sizi diğerlerinde bir adım önde tuttuğu konusunda herkes hemfikirdir. Artık iş ilanlarını okumanız için bile ingilizceniz olması gerektiğini söylesek abartmış olmayız! İkinci dil içinse kendi sektörünüzde çoğunlukta olan milletlerin dilini öğrenebilirsiniz.

 

3.Teknoloji

yazilim

İşimiz ne olursa olsun er geç bilgisayar programlarını kullanmak zorunda kalıyoruz. Buna en basit örnek slayt hazırlamaktır. Neredeyse bütün Cv örneklerinde bildiğiniz gibi bilgisayar programlarını belirtirler. Bu nedenle iş alımlarında potansiyel bir aday olarak Word ve Excel programlarına hakim olmalıyız. Yenilenen teknolojiyle beraber ilkokul öğrencilerinin bile kodlama dersi aldığı bir çağda  kodlama biliyor olmanız da size önemli bir artı. Ayrıca bölümünüz ile ilgili yazılım programlarını bilmeniz de önemli. Örneğin; graph, mathlab vs

 

4.Aktiviteler

Amount of direction signs with europeans countries names.

Size artı katacak diğer bir şey de okul kulüplerinde ya da spor takımlarında yapacağınız başkanlık ya da yardım kuruluşlarında çalışmak size artı katacak deneyimlerdir. İşverenlerin diğer önemsediği konu ise yurt dışı stajı, Work and Travel, Erasmus gibi yurt dışı tecrübeleridir. Erasmusa başvurmak için okulunuzun sitesine bakabilir, okulun yaptığı ingilizce sınavına girerek okulun anlaşmalı olduğu yutdışı okullarında dönemlik olarak okuyabilirsiniz. Work and Travel ve yurt dışı stajı için ise bu işle ilgili firmalardan yardım alabilirsiniz. Erasmusa devlet sizin için hibe verirken diğerlerine ise ortalamasız ve belli bir ücret karşılığında gidebilirsiniz. Diğer bir önemli husus ise sertifikalar; genellikle tek günlük alınan sertifikalara itibar edilmiyor fakat eğitimini aldığınız sertifika işaret dili, çocuk eğitimi , bilgisayar programları gibi ise işinize yarayacaktır.

 

Özel İçerik: Gülname Likoğlu

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.