Öğrenci Kariyeri Banner

2022’ De Hayat Nasıl Olacak? İşte IBM'in Tahminleri

2022’ De Hayat Nasıl Olacak? İşte IBM'in Tahminleri
IBM 170 ülkede 380.000’ e yakın çalışanıyla oldukça büyük ve alanında yetkin bir şirket. Şirketler devi IBM Ocak 2017’ de 2022 için teknoloji odaklı tahminlerini açıklamıştı. İşte IBM’ nin şu andan itibaren 5 yıla kadar bizi etkileyeceğine inandığı ilk 5 yenilikleri :

1

 

1-) Yapay zekayla kelimelerimiz zihin sağlığımıza pencere olacak! 

Yapay zeka hastanın konuşmasına ya da yazdığı kelimelere göre zihinsel hastalıkları görebilmede ileri düzeyde olacak. Amaç ise Parkinson ve Alzheimer gibi ya da Otizm ve Dikkat Eksikliği gibi belli başlı hastalıkları teşhis ve tedavi etmede doktorlara  yardımcı olmak.

2

 

2-) Hiper görüntüleme ile Yapay Zeka bizlere süper kahraman görüşü kazandıracak! Elektomanyetik görüntülerin neredeyse hepsi çıplak gözle görülemez. Hiper görüntüleme teknolojisi, insanların görülebilir ışığın da ötesini görmelerine yardım edecek yeni aygıtları ortaya çıkarmak için Yapay Zeka ile birleşecek. Bu yeni nesil kamera ve sensörler küçük ve ekonomik olurken görünmeyen olası tehlikeleri görmemizi sağlayacak.

eyes.göz

3-) Makroskoplar Dünyanın karmaşıklığını sonsuz ayrıntıyla anlamamızı sağlayacak!

İleri düzey makine öğrenimiyle algoritma ve yazılımlar birbirine yazılacak ve bu kadar fazla ve karışık bilgiler dünyanın maddesel halini daha iyi anlamamızı sağlamak için analiz edilecek.

3

 

4-) Tıp laboratuarları hastalıkların nano ölçekte takip edilmesi için sağlık dedektifleri olarak çip üzerinden hizmet verecek!

Teknoloji, insanların az miktardaki vücut sıvılarında bulunan biyolojik işaretçileri hızlı ve düzenli biçimde ölçmesine olanak sağlayacak ve hastalıkları ilerlemeden durduracak.

1733d8c960bc8e5f07464fdc8b1b92af

5-)Akıllı sensörler çevre kirliliğini ışık hızında saptayacak! Doğal gaz sondaj  kuyularının, depolama tesislerinin ve dağıtım boru hatlarının yakınına yerleştirilecek yeni, düşük maliyetli algılama teknolojileri, sektörün görünmez sızıntıları gerçek zamanlı olarak saptamasına olanak sağlayacak.

 

93c4646f759dd10b36b5df8d6775ce56

 

 

Çeviri: Elif Kara

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.