Öğrenci Kariyeri Banner

2019'da Vizyona Girmesi Beklenen Yapay Zeka Temalı 5 Film!

2019'da Vizyona Girmesi Beklenen Yapay Zeka Temalı 5 Film!
İnsana özgü özelliklerin bir robotta işlevsellik kazanabilmesi ve birleşmesinden meydana gelen yapay zeka konusu, teknoloji ve bilimi bir araya getiren konulardan birisidir. Günümüzde de yapay zeka, ilgiyle takip edilen ve gelişimi merak konusu olan alanlar arasında yerini sağlamlaştırmıştır. Bu yüzden de bu yazıda yapay zeka, teknoloji, bilim gibi alanlara ilgisi ve merakı olan herkes için önümüzdeki yıldan itibaren vizyona girmesi beklenen, doğrudan olmasa da dolaylı yoldan yapay zekayı konu edinmiş filmlerden bahsedeceğiz.

Replicas / Kopyalar



Başrolünde Keanu Reeves'in yer aldığı Replicas, bir nörobilimci olan William Foster‘ın bilimde çığır açan buluşunu konu ediniyor. Foster, ölen insanların zihnini başarılı bir şekilde bilgisayara aktarmaya çalışıyor ve böylece ölümün insanlar için bir son olmadığı, yeni bir düzenin temelini atıyor. Bu teknolojiyi denediği ilk kişiler arasında ise ailesi yer alıyor.

Vizyon Tarihi: 11 Ocak 2019

Alita: Battle Angel / Alita: Savaş Meleği

2

Alita filmi, 26. yüzyılda yaşanan bir hikayeden beyazperdeye uyarlanmış bir filmdir. Tüm gelecek hikayelerindeki gibi dünya asil ve zenginler, fakir ve serseriler olarak ikiye bölünmüş. İyi vatandaşlar Tiphares’te varlık içinde yaşarken, alt tabaka Scrap Yard adlı bir harabe şehirde yaşam savaşı veriyor. Tiphares’ten kovulmuş eski bir vatandaş olan doktor Ido (Christoph Waltz) bir gün yaralı bir cyborg kız bulur ve onu onarıp adını Alita (Rosa Salazar) koyar. Hikaye de asıl olarak bundan sonra, Alita’nın kimlik arayışıyla başlar.

Vizyon Tarihi: 15 Şubat 2019

Avengers: End Game / Yenilmezler: Son Oyun

3

Bu sene vizyona giren Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) filminin devam filmi olan ve 2019'da vizyona girmesi beklenen Marvel filmleri arasında yer alıyor.

Vizyon Tarihi: 26 Nisan 2019

X-Men: Dark Phoenix

4

Yine bir Marvel filmi olan ve seri niteliği taşıyan X-Men: Dark Phoenix filmi, bir görev sırasında gizemli bir güce maruz kalarak ölümden dönen Jean Grey, yani Phoenix (Sophie Turner) bu olayın hemen ardından çok daha büyük bir güce sahip olmasını konu edinmiştir. Ancak bu gücün kontrolü de aynı şekilde zor olacaktır. Phoenix kontrolden çıkıp etrafındakilere zarar vermeye başladıkça, X-Men ekibinin diğer üyeleri hem arkadaşlarını kurtarmak, hem de onun gücünü kötü amaçlar için kullanmak isteyenleri engellemek için mücadele verecektir.

Vizyon Tarihi: 7 Haziran 2019

Star Wars: Episode IX

5

Uzun zamandır merakla beklenen yaşayan efsane filmler arasında yerini alan Star Wars serisinin dokuzuncu filminin yönetmenliğini J.J. Abrams üstleniyor. Star Wars Episode IX filminde güç ruhlarının dönüşüne şahit olabiliriz.

Vizyon Tarihi: 19 Aralık 2019

BONUS:

Terminatör 6: Reboot

6

Başrolünde Arnold Schwarzenegger'in yer aldığı filmin tam olarak vizyon tarihi belli olmasa da önümüzdeki yıldan itibaren vizyona girmesi merakla beklenen filmler arasında yer alıyor.

Özel İçerik: Melike Gündüz

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.