Öğrenci Kariyeri Banner

2019'da Dünyanın En Güvenli Şehirleri

2019'da Dünyanın En Güvenli Şehirleri
Dünyanın en güvenli şehirleri açıklandı. Türkiye'nin en güvenli şehri olarak seçilen, dünya sıralamasına 10. sıradan giren Eskişehir olarak seçildi. Listede Türkiye'den dört şehrin daha yer aldığı kaydedilirken, listenin en üstünde Birleşik Arap Emirlikleri'nden Abu Dabi yerleşti. Mega kent İstanbul ise arkalarda kalarak, 207. sırada ancak kalabildi.

Medya takibinde önde gelen kurulardan biri olarak kabul edilen Ajans Press, dünyanın farklı şehirlerinden basına yansıyan haber adetlerini incelemiş ve böyle bir çalışma ortaya koymuş. Ajans Press ve PRNet'in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl Eskişehir ile alakalı olarak basına 73 bin 474 haber yansıdığı tespit edildi. Listenin ilk sırasında yer alan Abu Dabi, ülkemizde 830 basın haberiyle gündemde yer alırken, şehrin daha çok Formula 1 haberleriyle ön plana çıktığı görülüyor.

Ajans Press'in, Numbeo verilerinden elde ettiği bilgilerle dünya üzerindeki en güvenli şehirlerin listesi belirlendi. Türkiye'den Eskişehir'in ilk 10'da yer alması dikkat çekerken, Türkiye'den listeye giren diğer güvenli şehirler; Bursa (27) , İzmir (49), Ankara (140), İstanbul (207) olarak kaydedildi.

2_790x445

Listede ilk on içerisinde yer alan şehirler şöyle:

1- Abu Dabi - Birleşik Arap Emirlikleri

2- Doha – Katar

3- Quebec City - Kanada

4- Taipei - Tayvan

5- Münih – Almanya

6- Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri

7- Zürih - İsviçre

8- Bern - İsviçre

9- Hong Kong – Çin

10- Eskişehir

2018 yılında yine bir medya takip ve raporlama ajansı olan PRNet tarafından dünya üzerinde yapılan araştırmaya göre listenin zirvesinin 2019 yılında da değişmediği anlaşılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi sadece yüzde 11,74 suç oranına sahipken, onu ikinci sıradan takip eden şehir, yüzde 13,11 suç oranıyla Katar'ın başkenti Doha olarak belirlenmişti. Geçen sene yapılan araştırmaya göre Eskişehir yine Türkiye'den en güvenli şehir olarak seçilmiş. Yapılan araştırma 338 şehri kapsarken, suç oranı sadece yüzde 18,36 olan Eskişehir'in dünyada 12. sıra da yer aldığı görülmüştü. Bu sene açıklanan listeye 27. sıradan giren Bursa ise geçen sene yüzde 22,96 suç oranıyla yine 27. sırada idi. Ayrıca geçen seneki araştırmaya göre Ankara'daki suç oranı yüzde 42,76 olurken, İstanbul'da bu oran yüzde 49,83 şeklinde görülmüş. Büyük ve metropol şehir olması sebebiyle medyaya yansıyan haber başlıkları incelendiğinde daha çok hırsızlık, taciz, tecavüz ve yaralama haberlerinin konuşulduğu anlaşılıyor.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Enes Eren tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.