Öğrenci Kariyeri Banner

2019 Yılının Girişimcilik Trendleri

2019 Yılının Girişimcilik Trendleri
Birçoğumuz için yeni yılın henüz ilk çeyreğinde olduğumuz şu zamanlar normal insanlar için sadece yılın sıradan bir zamanı olarak görülüyor. Ancak birçok girişimci ve yatırımcı için durum oldukça farklı. Onlar için uzun düşünce ve derin analizlerin döngüler olarak tartışıldığı şu zamanlar, en doğru ve en stratejik kararı vermek büyük önem taşıyor. Çünkü Dünya'nın sürekli değişen yapısı ve sektörlerdeki insan faktörü her daim tutarlı sonuçlar vermediği düşünülecek olursa girişimciler ve yatırımcılar kendilerini az da olsa sağlama alacak belirli kabuller yaparak ilerlemek istiyor. Gelin hep birlikte bu senenin büyük oranda gerçekleşmesi öngörülen tahmin ve girişimcilik trendlerine bir göz atalım.

  • İhracat yapan girişimlerin ön plana çıktığı bir sene olacak.

  • Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Destekleme Programı sayesinde girişimlere yapılacak yatırımlar bir hayli artacak.

  • Dünyada #MeToo gibi hareketler hız kazanacak. Dürüst, şeffaf, eşitlikçi ve hukuka saygısı olmayan girişim ve girişimciler daha büyük sıkıntılar yaşayacak. Evrensel normlarda iş yapanlar uzun vadede kazanacak.is-hayati-1000x

  • Genetik mühendisliği hayatımızda daha büyük yer kazanmaya devam edecek, CRISPR gibi tabirleri daha sık duymaya başlayacağız.

  • E-ticaret alanında girişimlerin sayısı artacak. Yeni dijital teknolojilerin, yapay zekanın daha fazla devreye girmesiyle katma değerli ürünler de artarak ticaret hacminin artışını destekleyecek.

  • Kullanıcı deneyimini kesintisiz sağlayan girişimciler ön plana çıkacak. Yeni dünyanın, yeni tüketicisini anlayan çözümler ağırlıkta olacak.

  • 5G'nin hayatımıza girmesiyle birlikte daha da hızlı bir erişim ağında yaşıyor olacağız.

  • Siber güvenlik ve veri güvenliği, GDPR, Türkiye'de de uygulanmaya başlayan KVKK gibi konularda hem tüketiciye hem de markalara çözümler sunan girişimler artacak.2-mmg-ar-ge-inovasyon-zirvesi-ve-sergisi-basladi-770x470

  • Hükümetin 2019 programında teknoloji tabanlı erken aşama girişimlere yatırım yapacak fonlar teşvik edilerek ülkemizin girişim sermayesi ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

  • Giderek Türkiye'de daha fazla sayıda kurum ve kuruluşun girişimlere müşteri olduğunu, kapsamlı iş birlikleri geliştirdiğini ve kurumsal girişim fonlarını kurmaya yöneldiklerini göreceğiz. Bu sektörlere de yıllardır kendi alanında girişimlere destek veren otomotiv sektörü, bankacılık ve finans, sigorta ve bulut bilişim alanları öncülük edecek.

  • Elektrikli araç, nesnelerin interneti ( IoT), eklemeli imalat ve üç boyutlu yazıcılar, biyoteknoloji, büyük veri, yapay zeka, blokzincir ve e-spor gibi yenilikçi alanlar hızla gelişmelerine devam edecek. Bu alanlara ek olarak hassas tarım, kişiselleştirilmiş ilaç ve yenilikçi tıp alanlarının dünyada gelişimini hızlandırması, Türkiye'de de bu konuların önem kazanmasını sağlayacak.


                                                     KAYNAK: KOBİ Girişim Dergisi ( Garanti Bankası Katkılarıyla)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.