Muhtemelen siz de her gün uyandığınızda ya da gece yatağa yattığınızda yeni gün için planlar yapıyor ancak iş planlarınızı gerçekleştirme aşamasına geldiğinizde kendinizde yeterli enerjiyi bulamıyorsunuz. Biz de, bütün gününüzü çalıp götüren, belki de sırf bu sebeple bunalımdaymış hissine kapılmanızı sağlayan, kendisi küçük fakat etkisi büyük olan birkaç şeyi sizin için derledik.

-Sandalye ve Koltukta Uzun Süre Oturmak
Gerek öğrencilik halleri gerekse çalışma hayatı bizi masa ve sandalyeye mahkum etmektedir. Bütün gün belirli bir pozisyonda ve yanlış biçimlerde oturmak bizleri farkında olmadan oturduğumuz yerde yorabilir. Bilgisayar ya da televizyon başında dahi bu durum enerjinizi alıp götürebilir. Çünkü vücudumuz hareketsizliği uyumakla bir tutmaktadır. Bunun için yapmanız gereken sık sık gerinmek ve arada bir kalkıp yürümektir. Bu molalar vücudunuzun ve zihninizin uyanık kalmasına yardımcı olacaktır.

why-are-you-tired-all-the-time_0

-Yanlış Biçimde Durmak
Kötü duruş, farkında olmadan vücudumuzu yoran başka bir etkendir. Vücudu dik hâlde tutmaya çalışılırken büyük miktarda enerji harcanır. Kötü duruş (öne eğilme veya sallanma) omurganın hizasını bozar. Omurganın dengesi ne kadar bozulursa, kaslar da bunu telafi etmek için o kadar enerji harcar. Bu sebeple hareket ederken, oturuyorken veya ayakta duruyorken başınız ve vücudunuzun bir doğruda olmasına özen gösterin. Başınız öne düşmesin. Kulaklarınız omuzların tam üstünde olsun.

fft99_mf5492073

-Güne Güzel Başlayamamak
Genelde güne nasıl başlarsanız, gününüz öyle geçer. Ve birçoğumuz güne o güzel alarmlarla başlarız 🙂 Alarmla başlayan bi gün nasıl güzel olabilir öyle değil mi? O zaman hemen söyleyelim, tabiki de sevdiğiniz ve söylerek uyanacağınız canlı bir alarm sesiyle güne güzel başlamanız mümkün. Unutmayın ki müzik ruhun gıdasıdır.

Sleeping Couple Being Woken By Mobile Phone In Bedroom

Sleeping Couple Being Woken By Mobile Phone In Bedroom

-Düşük Kalorili Diyetler
Tabiki de hareketlerinizi kısıtlayan fazla kilolardan kurtulmak enerjinizi artıracaktır, ama bunu çok düşük kalorili diyetler yoluyla yapmak size yardımcı olmaktan çok sizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bu diyetler, özellikle günlük alımın 850 kaloriden az olduğu diyetler, sizi daha yorgun yapacak, hatta sağlığınızı başka yollardan etkileyecektir. Bunun için sağlıklı beslenerek kilo vermeye çalışmalısınız. Hazır gıdalardan ve şekerli yiyeceklerden kaçınırken, porsiyonlarınızı küçültmelisiniz. Haftada 1 kilo vermek sizin için en ideali olacaktır.

130917152314-tired-runner-woman-exercise-story-top

-Karbonhidrat Oranı Fazla Yiyeceklerle Kahvaltı Yapmak
Kahvaltı şüphesiz ki günün en önemli öğünüdür. Kahvaltı yaparak güne başlamak zinde olmanızı büyük oranda sağlayacaktır. Ancak yanlış şekilde yapılan kahvaltının size yararından çok zararı dokunur. Karbonhidrat oranı fazla olan yiyeceklerle yapılan kahvaltı kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olur ve bir-iki saat içinde kan şekerinde ani bir düşüş yaşanır. Sonuç mu? Enerjiniz kalmadığından bitkin düşüverirsiniz. Çözümse bu öğünü atlamadan, lif ve protein açısından zengin besinlerle kahvaltınızı yapmanızdır.

1034658_a100837339cd753139510cf3ae832ecd

-Sürekli Kapalı Ortamlarda Bulunmak
Evden işe, işten eve gibi bir yaşam tarzı, özellikle soğuk kış aylarında, kolaylıkla benimsenebiliyor. Ama temiz havadan ve güneş ışığından yeterince yararlanmamak başka bir yorgunluk nedeni olmakta. Bunun için Yaz Kış demeden günde en az bir kere 10 dakikalık yürüyüşe çıkmalısınız. Hava bulutlu bile olsa daha fazla güneş ışığı alacak ve temiz havadan faydalanacaksınız.

table-animated-gif-3 (1)


-Kış Günleri Bitkinliği Artırır

Günlerin kısa olduğu kış ayları uyku uyanıklık döngünüzü bozabilmektedir. Kışın daha az güneş ışığı alınacağından, uykuya dalma hormonu olan melatonin daha fazla salgılanmaktadır. Bu da uykulu bir hâle neden olur. Bunun için soğukların inadına Kış günlerinde mümkün olduğunca dışarı çıkmaya çalışılmalı ve bol meyve sebze yemeye özen gösterilmelidir.

53E4844D-3105-4881-8CDB-775A4934EA21-5495-000006D279EAD459_tmp

Top Selling Multipurpose WP Theme

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.