“Amaan ilerde nasılsa yurt dışına çıkarım. Yabancı dilimi de orada geliştiririm” demeyin. Üniversitenin sonlarına doğru telaşına düşeceğiniz iş bulma sürecinde ve sonrasında ne böyle bir zamanınız ne de paranız olacak. Siz en iyisi henüz öğrenciyken, burs, konaklama, yeme-içme gibi zorunlu ihtiyaçlarınızı karşılayacak, hatta para kazandıracak programlara bir göz atın. Ayrıca unutmayın ki vize almak hiçbir zaman öğrenciliğinizdeki kadar kolay olmayacak. İşte öğrencilerin yurt dışına çıkma yöntemlerinden bazıları:
Gençlik değişimleri
Program, farklı ülkelerden gençlerin ilgi duydukları ortak bir konuda bir araya gelerek projeler yürütmesine dayanıyor. Program katılımcı gençlerden birinin ülkesinde gerçekleşiyor. 13-30 yaş arası herkesin başvurabileceği programda, grup
liderleri için yaş sınırlandırması yok. Program uzunluğu ise 5-21 gün arasında değişiyor.
Avrupa gönüllü hizmeti
Bu programla, farklı kültürleri tanıyıp, ülkeleri gezerken, temel İngilizce eğitimi alıp, toplumsal sorunlardan birinde faydalı işler yapabilirsiniz. Ayrıca bu işte harçlık veriliyor ve konaklama,yemek masrafları da karşılanıyor. 2-12 ay arasında süren program, 18-30 yaş arasındaki herkese açık.
Gençlik çalışanları hareketliliği
Gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif çalışan kişilerin eğitim alabilmesi, deneyimlerini arttırması için uygulanan bir program. 2 gün ile 2 ay arasında değişen bu eğitimlere katılmanın yaş sınırı yok.
Stratejik ortaklıklar
Program, faaliyetler bakımından diğer seçeneklere nazaran daha esnek. Stratejik ortaklığın bir çok yolu var. Aktif vatandaşlığı destekleyen projeler,yerel otoriteler arasında işbirliği sağlayan programlar, yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine yönelik faaliyetler bunlardan bazıları. Çeşitli projelere, başka ülkelerden ortak bulunarak işleyen yöntem, 6 ay ile 2 yıl arasında sürebiliyor.
Yapılandırılmış diyalog
Gençlerin demokratik yaşama katılımlarını sağlamak için uygulanan programda, farklı ülkelerden gençler biraraya gelerek gençlik üzerine hazırlanacak politikalarda kullanılması için sonuçlar üretiyorlar. 13-30 yaş arasında herkesin başvurabileceği bu programda uzman, politikacı ve karar alıcılar için yaş sınırı yok. 3 ay ile 2 yıl arasındaki projeler desteklenebiliyor.
Erasmus
Bilmeyen duymayan kalmamıştır belki ama yine de söylemekte fayda var. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve anlaşma sağlanmış belirli ülkeler arasında gerçekleşen Erasmus Programı ile 1 ya da 2 yarı yılınızı istediğiniz bir ülkedeki üniversitede geçirebilirsiniz. Orada alacağınız dersleri asıl üniversitenizin kabulüne göre transkriptinize yazdırabilirsiniz de.
Work and Travel
Work and Travel ise yaz aylarında Amerika’da hem gezip hem de çalışmanızı sağlayan bir program. Haftada ortalama 40 saat çalışıp, saat başı 7-9 dolar kazanacağınız bu programda belki dondurma satacak belki de bulaşık yıkayacaksınız ama kazanacağınız tecrübeye siz bile inanamayacaksınız. Geri dönerken alacağınız birkaç elektronik eşya da cabası.
Mevlana
Henüz çok yeni olan Mevlana Programı, Erasmus Programı gibi, öğrencilerin en az 1 en çok 2 yarı yılını yurt dışındaki bir üniversitede geçirmesini sağlıyor. Öğretim elemanlarının da yararlanabildiği bu programda, öğrencilere burs da veriliyor.
8 saat agoby ogrencikariyeriBence güzel geçmişti niye öyle oldu ki? 😅
1 gün agoby ogrencikariyeriİŞKUR Gençlik Programını Duyurdu!
1 gün agoby ogrencikariyeriBir dönem boyunca sertifikalı ve Online olarak düzenlenen GEN Academy'de siz de yerinizi almak için hemen @ogrencikariyeri hesabının BIO’sundaki linkten başvurunuzu yapabilirsiniz. Etkinliğe herkes katılabilir ve sonunda sertifika almaya hak kazanabilir. Kontenjanla sınırlıdır!
1 gün agoby ogrencikariyeriÜniversite Öğrencileri İçin İŞKUR Gençlik Programı Başvuruları Başladı - Başvuru Adresi: genclik.iskur.gov.tr
1 gün agoby ogrencikariyeriInstagram’ın yazılım departmanında çalışan ekibin uzun uğraşlar sonucunda kullanıcılara sunduğu yeni bio formatı hakkında ne düşünüyorsunuz? 😅
2 gün agoby ogrencikariyeriBursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan emekli fizik öğretmeni Nurcan Gökkurt, 55 yaşından sonra tekrar başladığı okuma hevesiyle 10 yılda 3 üniversite birden bitirerek azmiyle gençlere örnek oldu.
3 gün agoby ogrencikariyeriSon zamanlarda ulaşım ücretlerinin artması üzerine alternatif yöntemler için markalarla iletişime geçtik. Üniversite öğrencileri için uygun fiyatlı çözümler sunan Segway sürece sessiz kalmadı ve deneyimlememiz için bizlerle ürünlerini paylaştı. Bu deneyimden oldukça memnun kaldık. Sizlerin de faydalanması için incelemeler serisine başlıyoruz… Mecbur #i şbirliği Destekleriniz için teşekkürler @segwayninebot_turkiye
3 gün agoby ogrencikariyeriTürkiye'deki aktif üniversite öğrencisi sayısı 4 milyonu aşmış durumda.