Öğrenci Kariyeri Banner

YKS'ye Hazırlananlar İçin MEB'den Ücretsiz Online Eğitim Kampı

YKS'ye Hazırlananlar İçin MEB'den Ücretsiz Online Eğitim Kampı

MEB, öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerini kolaylaştırmak için OGM Materyal adında kaynaklarla dolu bir site hazırladı. Sitenin içerisinde matematikten beden eğitimine kadar aklınıza gelebilecek tüm derslere ait kaynakları bulabilirsiniz. Site kitaplarla öğretmekle de kalmıyor sizi testlerle sınava da hazırlıyor. Sizi OGM Materyal sayfasında küçük bir tura çıkaracağım.

Etkileşimli Ders Kitapları:

Burada​ bulunan kitaplarda konuyu kavrayabileceğiniz gibi kitapların içerisinde bulunan alıştırmalarla konularıda pekiştirebilirsiniz. Ayrıca etkileşimli kitapların içerisinde kavramanızı kolaylaştıracak bulmacalar, oyunlaştırılmış içerikler ve simülasyonlar da bulunuyor. Aynı zamanda bu site; kitabı pdf olarak cihazınıza indirmenize, kitap üzerine yazılar yazmanıza da olanak sağlıyor ​.Hazırlıktan 12.Sınıfa kadar tüm seviyelerde kitaplar bu sitede mevcut.

Beceri Temelli Kitaplar:

Yeni nesil sorularla birlikte öğrencilerin konuyu daha da kavraması için sorulan günlük hayat soruları da sık sık karşımıza çıkıyor. Beceri temelli kitaplar, size günlük hayatla bağdaştırılmış sorular sorarak hem bu tarz soru tiplerine alışmanızı sağlıyor hem de konuyu kavramanızı sağlıyor. Ayrıca beceri temelli kitapları kazanımlara göre seçip de kullanabilirsiniz.

Yabancı Dil İçerikleri:

Bu kısım çok zengin içeriklerle donatılmış. Çalışma defterleri, her ünitenin kazanımlarına özel hazırlanmış özetler, ders kitapları, beceri temelli kitaplar, geçmiş yılların YDT soruları, mini denemeler, oyun temelli kitaplar, konu anlatımı için hazırlanmış youtube serileri, deneme sınavları, soru bankaları ve birçok içerik bulunuyor. İngilizce öğrenmemenin imkansız olduğu bir kısım olmuş diyebiliriz.

Soru Bankaları:

​​​​​​​

Soru bankaları kısmı en çok beğendiğimiz kısım oldu diyebiliriz. Soru bankaları kısmında her sınıf, her ünite, her kazanım ayrı ayrı listeleniyor. Sadece kazanımları seçip soru getirmesini de isteyebiliyorsunuz veya kendi testinizi de oluşturabiliyorsunuz. Testinizde sorulmasını istediğiniz kazanımları kendiniz seçiyor, kolay-orta-zor soru sayısını dahi belirleyebiliyorsunuz. Testinizi kişisel olarak oluşturmak istemiyorsanız eğer önceden hazırlanmış birçok çoktan seçmeli test de bu kısımda bulunuyor.

Çalışma Defterleri:

​​​​​​​Çalışma defterleri; içerisinde konuyu pekiştirebilmeniz için hazırlanmış konuyu hatırlatma kısımları, bulmacalar, eşleştirmeler, açık uçlu sorular,boşluk doldurmalar,çoktan seçmeli ve beceri temelli sorular gibi birçok alıştırmayı içerisinde bulunduruyor. Dolayısıyla siz konuyu her yönüyle test ederek iyice pekiştirmiş oluyorsunuz. Bu kısımda da tüm sınıflar ve tüm derslere yönelik çalışma defterleri bulunuyor.

Dersler Cepte:

​​​​​​​Bu kısım her konuya ait kolaylıkla ulaşabileceğiniz fasikülleri barındırıyor. Bu fasiküllerde önceki yıllarda TYT-AYT sınavlarında sorulmuş sorulara da yer verilmesiyle beraber konuların özetlendiği bir defter niteliği taşıyor. Aynı zamanda önceki yıllarda konunun hangi sınavda kaç kez sorulduğuna dair bilgilere de yer verilmiş.

Defterim:

Defterim kısmında tüm sınıflara ve tüm derslere ait konuların notları tek bir kaynakta toplanmış halde bulunuyor.

YKS Hazırlık:

Bu bölümde YKS puan hesaplama, 3 adım deneme sınavları, 3 adım soru bankası, dört dörtlük konu pekiştirme testleri, mini denemeler gibi kaynaklar var. YKS süreci için gerekecek her şey düşünülmüş. Aynı zamanda bu kısımda videolu konu anlatımları da bulunmakta.

​​​​​​​Web sitesini daha detaylı incelemek ve kaynaklara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.​​​​​​​

 


Sena  Çiçek

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sena Çiçek..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.