Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zekanın Gözdesi ChatGBT 1 Yaşında!

Yapay Zekanın Gözdesi ChatGBT 1 Yaşında!

Yapay zeka uygulamaları son yıllarda en popüler konu haline geldi. Birçok teknoloji şirketi, kullanıcılarana yapay zeka destekli ürünlerini sundu. Bu durum ChatGBT'nin rol almasıyla başladı. Yapay zeka denilince akla gelen ilk isim olan ChatGPT bugün 1 yaşında.

ChatGPT, 1 yılda 110 milyon mobil yüklemeyi aştı

Son bir yılda, ChatGBT yapay zeka algısını yeniden oluşturdu. 30 Kasım 2022’te sahne alan ürün Mayıs 2023’te iOS‘ta kullanıma sunuldu. Uygulamanın ilgi görmesiyle şirket, Temmuz 2023'te ise Android'te kullanıcılara sunuldu.

Zaman zaman düşüş yaşasa da ChatGPT, o dönem en hızlı 1 milyona ulaşan uygulama olmuştu. Mobil istihbarat sağlayıcısı data.ai tarafından TechCrunch’a sağlanan bir pazar analizine göre uygulama, mobil tarafında 1 yılda 110 milyondan fazla yükleme gördü. Bu yüklemelerle birlikte şirket, 30 milyon dolardan fazla gelir sahibi elde etti.

Detaylı analiz ile birlikte yapay zeka ürününün başarısı gözler önüne konuldu. Rapora göre uygulama Google Play’de piyasaya sürülmesinden sonra kısa süre içinde 18 milyon yeni yüklemeyle rekor elde etti. 

Son dönemde uygulamanın kurucu şirketi OpenAI CEO krizi yaşadı. Uygulamanın baş rolü Sam Altman, “Bir yıl önce bu gece muhtemelen ofiste oturup ertesi sabahki lansmandan önce ChatGPT’ye son rötuşları yapıyorduk. Ne çılgın bir yıl oldu ama…” ifadeleriyle bir yılı değerlendirdi.

Kaynak

 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.