Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla Cybertruck İlk Trafik Kazasına Karıştı!

Tesla Cybertruck İlk Trafik Kazasına Karıştı!

ABD'den gelen bilgilere göre Tesla Cybertruck ve Toyota Corolla kafa kafaya çarpıştı. Bu kaza, Cybertruck'ın karıştığı ilk kazası.

Geçtiğimiz haftalarda ilk satışı gerçekleştiren Cybertruck ABD yollarında görüldü. 

Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen kazada, Tesla Cybertruck ve Toyota Corolla kafa kafaya çarpıştı. Bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkan 17 yaşındaki Corolla sürücüsü, tekrar otoyola girmeye çalışırken Cybertruck’a çarptı.

Bir reddit kullanıcısı Cybertruck kazasına ilişkin iki fotoğraf paylaşmasıyla Kaliforniya Otoyol Devriyesi, Skyline bulvarı üzerinde iki araçlı bir kazaya müdahale edildiğini doğruladı. 

Google Maps'in Palo Alto olarak listelediği Page Mill Road'un güneyindeki bu bölgede yerel saatle 14:05 civarında meydana gelen kazada, 17 yaşındaki bir çocuğun kullandığı 2009 model Toyota Corolla'nın çarptığı üç kişiyi taşıyan 2023 model bir Tesla Cybertruck yer alıyor.

Tesla'nın Cybertruck teslimat etkinliği, tasarım ve diğer araçlarla ya da yayalarla çarpışma durumunda neler olabileceği konusunda soru işaretleri yaratmıştı. Neyse ki, bu olaya karışan hiç kimse sonuç olarak büyük bir yaralanmaya maruz kalmamış gibi görünüyor.

17 Yaşındaki Çocuk Cybertruck'a Çarptı

Bölge kaynaklarından gelen bilgiye göre, Cybertruck’ta üç kişi bulunuyordu ve hafif yaralanma dışında herhangi bir kayıp yaşanmadı. Çarpışma sırasında Cybertruck’ın otonom özelliklerinin devrede olmadığının da altını çizmek gerekiyor.

Yapılan başka bir açıklamada belirtilen tek yaralanma, tıbbi nakli reddeden Cybertruck sürücüsünde şüpheli bir hafif yaralanmadan bahsediyor ve Tesla'nın otonom modda çalıştığının görünmediğinden bahsediliyor. Kaza raporunda havanın durumunun bulutlu ve yağışlı olduğu belirtiliyor.

Reddit'te yayınlanan fotoğraflarda Corolla'nın ön kısmında ciddi bir hasar olduğu görülüyor. Cybertruck'ın görebildiğimiz kısımları, yan perde hava yastıkları açılmış olmasına rağmen benzer bir hasara sahipmiş gibi görünmüyor.

Şimdilik kazaya ait başka herhangi bir detay yok. 

Kaynak

 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.