Öğrenci Kariyeri Banner

Work and Travel Yapmak İsteyenler Buraya!

Work and Travel Yapmak İsteyenler Buraya!

Work and Travel mı yapmak istiyorsunuz? Bu eşsiz deneyimi yazın Amerika'da yaşayabilirsiniz. Aklınızda olan tüm soruları bu içerik ile gidermeye ne dersiniz?

1. Work and Travel Nedir?

wat 1

WAT programı, Amerika Hükümeti kontrolünde gerçekleştirilen, her ülkeden üniversite öğrencisinin hem çalışıp hem gezmek mantığı altında öğrencilerin tercih ettiği eşsiz bir deneyimdir. Amerika hayatını bir turist gibi değil de bir vatandaşı gibi öğrenmek, bunun yanında da para kazanmak isteyen üniversite öğrencileri İngilizcelerini geliştirirken büyük bir ülke olan Amerika’da farklı kültürler ile hayata atılmaktadırlar. Ayrıca bu deneyim ile eğlenecek olan üniversite öğrencileri CV’lerine geldiklerinde sertifika olarak ekleyebilmektedirler. Ortalama olarak 3 ay süren bu programa tabii ki de her üniversite öğrencisi katılamamaktadır. Bunun için belirli başvuru koşulları, gerekli finansal olanak, pasaport, vize gibi istekler bulunmaktadır. Bunları yapmanıza yardımcı olan şirketler arasından en doğrusunu bulmak WAT başlangıcı için en önemli faktördür. İyi takip edilmeli ve doğru araştırma yapmayı sakın unutmayın!

2. Work and Travel’a Kimler Başvurabilir?

wat

Öncelikle üniversite öğrencisi olmak zorundasınız. 4 yıllık bölümlerin 2 yıllık bölümlere göre daha olumlu sonuçlar aldığı görülse de tabii ki de 2 yıllık bölüm okuyan üniversite öğrencileri de başvuruda bulunabilmektedirler. 18-26 yaş aralığında olmanızın yanında orta seviyede İngilizce bilmek ve genel not ortalamanızın minimum 2.00 olması gerekmektedir. Aksi takdirde olumsuz sonuç almanız kaçınılmazdır.

3. Work and Travel Başvuru İçin Ne Kadar Gerekmektedir?

wat

Program Maliyeti: 2700$- 3200$ arasında değişmektedir.

Vize Harcı: 160$

SEVIS Harcı: 35$

Uçak Bileti: 600$-1000$

Harçlık: 500$-1000$

Bu fiyatlar ortalama olmak ile birlikte artma ve azalma yaşanabilmektedir.

4. Work and Travel İçin İngilizce Seviyeniz Ne Olmalıdır?

war

İngilizce bilmeyen öğrencilerin kesinlikle olumlu sonuç alamayacağı bu organizasyonda seviyenizin en az B1/intermediate olması gerekmektedir. Başvuru esnasında bunun için gerekli sınavlara tabi tutulursunuz.

5. Work and Travel ile Ayda Ne Kadar Kazanılır?

wat

Kaldığınız ya da çalıştığınız eyalete göre aylık aldığınız miktar değişebilmektedir. Fakat ortalama olarak 900-1500 USD kazanılmaktadır.

6. Work and Travel Başvuru Süreci Nasıl İlerlemektedir?

wat

Kendinize doğru şirketi bulduktan sonra sizlere Amerika’da çalışmanız için CV hazırlanmaktadır. Başvurduğunuz şirketler ile söz konusu sizi temsil eden şirketiniz bağlantıya geçip, sizlere gerekli pozisyon için başvurmaktadırlar. Başvuru sürecinizin sonunda her şey olumlu sonuçlanır ise Amerika’daki işinize yerleşmiş oluyorsunuz.

Bu aşamadan sonra vize işlemleriniz başlamaktadır. Birlikte olduğunuz şirketin önemini bir kez daha fark edeceğiniz bu aşamada red yememek için gerekli tüm evraklarınızın ABD Başkonsolosluğu’na ulaştığından, takip edildiğinden emin olmalısınız.

Eğer bu aşamayı da başarı ile atlattıysanız gerekli olan uçak bileti, konaklama gibi diğer detayları şirketiniz ile halledip yaz mevsiminin başlarında yerleştirildiğiniz iş yerine çalışmak için gönderilirsiniz.

7. Work and Travel için İlginizi Çekebilecek Videolar:

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz:

Pandemi Şartlarında Work and Travel

Work and Travel'ı Hayallerinden Daha Farklı Geçen 10 İnsan

 


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.