Öğrenci Kariyeri Banner

Vaktinizi Verimli Kılacak 3 Video Makale!

Vaktinizi Verimli Kılacak 3 Video Makale!

SAPİEN - ASTROLOJİNİN KÖKENİ 

Astroloji, burçlar, haritalar gerçek mi ve bu kavramlar nereden geliyor? Pelin Batu ile kökenine iniyorsunuz. 

 

TARİH OBASI -  AVRUPA'DA KARA VEBA

1348 yazında Avrupa’yı toplu ölümlerle sarsan veba salgınından kaçmaya çalışan yedi genç kadın ve üç genç erkekten oluşan bir grup, şehri terk edip Floransa’nın kırsalına sığınmak için yola çıkar. Birbirlerini eğlendirmek ve yolculuğa devam edebilmek için on gün boyunca her biri aşk hikâyelerinden kahramanlık maceralarına uzanan onar öykü anlatacaktır. Toplamda anlatılan bu yüz öykü, Orta Çağın karmaşık ve zengin gündelik hayatını ortaya koyan bir derleme görevi görür. Decameron, Princeton Üniversitesinden Leonard Barkan’ın da dediği gibi “tüm zamanların en iyi öykü antolojisi”dir.

 

49W - KEYNES KAPİTALİZMİ NASIL KURTARDI? 

Keynes iktisadi düşünceyi nasıl dönüştürdü? Keynes'in teorisi neydi? Keynes'e göre ekonomik krizlerin çözümü nedir? Keynes kapitalizmi nasıl kurtardı? Keynes'in kendinden önceki ekonomistlerden farkı neydi? Keynes dünyayı nasıl etkiledi? Keynesyen iktisat politikaları nedir? Sorularının ve daha fazlasının cevabı bu videoda. 

 

 

 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.