Öğrenci Kariyeri Banner

UNESCO Türkiye'nin En Yaratıcı 6 Şehrini Açıkladı!

UNESCO Türkiye'nin En Yaratıcı 6 Şehrini Açıkladı!

UNESCO tarafından oluşturulan Yaratıcı Şehirler Ağı Programında ülkemizden 6 şehir yer aldı.

2004 yılında oluşturulan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı, çeşitli bölgelerden farklı gelir seviyelerine ve nüfusa sahip şehirleri yaratıcı endüstriler alanında çalışmak amacıyla bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Ülkemizden seçilen yaratıcı şehirler de gastronomi, tasarım, zanaat, halk sanatları ve müzik alanlarında oldukça iddialı.

Gastronomi alanında en yaratıcı şehirlerimiz Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar. Özellikle son yıllarda Türk yemekleri ülkemizin sınırlarını aşarak dünyada adını duyurdu.

Tasarım alanında ise İstanbul ve el sanatları ile zanaat alanlarında Kütahya yaratıcı şehirlerimiz arasında bulunuyor.  Müzik kategorisinde ise Kırşehir listeye girmiş durumda.

Gastronomi Alanında En Yaratıcı Şehrimiz Gaziantep!

Gastronomi deyince hemen herkesin aklına lezzetleriyle nam salmış Gaziantep geliyor. Ayrıca Gaziantep mutfağının ünü ülkemiz sınırlarını da aşmış durumda. 

Gaziantep'in komşusu olan ve mutfağıyla en az onun kadar iddialı olan Hatay'da gastronomi alanında UNESCO'nun listesine girmeyi başardı. 

Ülkemizde yemekleri çok meşhur olmasa da Afyon mutfağı da oldukça iddialı. Kendine has bir mutfağa sahip olan Afyonkarahisar'a gidecek olursanız termal tesislere de uğramayı ihmal etmeyin.

Tasarımın Başkenti İstanbul!

Sadece ükemizin değil dünyanın da en popüler şehirlerinden biri olan İstanbul tasarım alanında da oldukça iddialı. Zamanında padişahlara ev sahipliği yapan şehrin tasarım başkenti de olması hiç şaşırtıcı değil.

Ülkemizin Zanaat Başkentlerinden Kütahya!

Ülkemizin zanaat başkentlerinden olan Kütahya UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmeyi başardı. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyükşehirimizin ortasında yer alan Kütahya çini denince dünyada akla gelen ilk yer. 

Ozanların Şehri Kırşehir!

Ankara'dan arabayla kolaylıkla ulaşabileceğiniz Kırşehir, Neşet Ertaş gibi büyük ozanlara ev sahipliği yaptı. Ozanlar Şehri Kırşehir'e gittiğinizde yüzyıllar boyunca Kırşehir'de yaşamış ozanların sesine kulak vermeyi unutmayın.

 

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.