Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa iPhone 12 İçin Son Kararını Açıkladı!

Avrupa iPhone 12 İçin Son Kararını Açıkladı!

Fransa, bu ay başında son dakika kararıyla iPhone 12 satışlarını durdurmuştu. iPhone 12 telefonların radyasyon seviyesini normalden fazla bulan Fransız yetkililer, Apple'ı ve Avrupa ülkelerini harekete geçirdi. Bunun üzerine Apple yeni bir iOS güncellemesi yayınladı. 

Apple'ın yayınladığı bu yeni güncellemeyle iPhone 12 sorunu çözülmüş oldu. 

iPhone 12 İçin Yayınlanan Güncelleme Sorunu Çözdü!

Fransız yetkililer Apple’ın geçtiğimiz haftalarda iPhone 12’ye yayınladığı iOS güncellemesini onayladı. Yetkililer son güncellemeyle radyasyon sorunun çözüldüğünü ifade ettiler. Bu da iPhone 12’nin satış yasağının kaldırılacağı anlamına geliyor.

 Apple’ın geçtiğimiz haftalarda iPhone 12 için yayınladığı iOS güncellemesi Fransız yetkililer tarafından onaylandı. Yetkililer son güncellemeyle radyasyon sorunun çözüldüğünü ifade ettiler. Böylece iPhone 12 yasağı kaldırılacak.

iPhone 15 serisinin tanıtıldığı saatlerde Fransa iPhone 12’yi yasaklama kararı vermişti. Bu duruma serinin olması gerekenden daha fazla radyasyon sinyalleri yaydığının tespit edilmesi gerekçe gösterildi. 

Fransa’nın bu kararı vermesinden sonra  Almanya, Hollanda ve Belçika iPhone 12’yi incelemeye aldı. Apple, Avrupa ülkelerinden gelen tepkilerden sonra harekete geçti. Apple'ın teknik destek ekibine verdiği ilk talimat tüketiciler radyasyon riskleri hakkında soru sorduğunda herhangi bir bilgi vermemesi oldu.

Apple, iPhone 12 güncellemesini 23 Eylül’de yayınlandı ve Fransa’nın telekomünikasyon düzenleyicisi ANFR tarafından yeniden kontrol edilmesi talebinde bulundu. ANFR, güncellenmiş iPhone 12 üzerinde yeniden yaptıkları testler sonucu serinin radyasyon sınırının altında kaldığını tespit ettiler.

 

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.