Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla Otomobillerin Çin Askeri Bölgesine Girişi Yasaklandı

Tesla Otomobillerin Çin Askeri Bölgesine Girişi Yasaklandı

Dünyanın en büyük otomotiv ve elektrikli araç pazarı olan Çin'de Tesla, geçen yıl 147 bin 445 elekrikli araba sattı. Bu Elon Musk'ın firmasının tüm dünyadaki satışlarının yüzde 30'unu oluşturuyordu. Çin menşeli elekrikli araba firmaları Nio ve Geely de Çin pazarında bir ağırlık taşıyor. Çin, dünyanın en büyük elektrikli otomobil tüketicisi konumunda yer alıyor ve Tesla Çin'de  aktif bir şekilde rol alıyor. 

tesla çin

Çinli yetkililer Cuma günü İngiltere menşeli haber ajansı Reuters'a verdikleri bir demeçte, Çin ordusunun Tesla araçlarının kameralarıyla ilgili güvenlik endişelerini gerekçe göstererek tesislerine girmelerini yasakladığını söyledi.

tesla çin askeri bölge

Tesla Inc CEO'su Elon Musk Cumartesi günü yaptığı açıklamada, arabalarının casusluk yapmak için kullanılması halinde şirketinin kapatılacağını söyledi. Ardından dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında karşılıklı güvenin artırılması için çağrıda bulundu. Elon Musk açıklamayı Çin ordusunun Tesla marka arabaların tesislerine girişini yasaklamasını üzerine geldi.

 

 

 


Öğrenci  Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.