Öğrenci Kariyeri Banner

Tasarım Yaparak Dolarla Para Kazanmanın Yolu [Rehber İçerik]

Tasarım Yaparak Dolarla Para Kazanmanın Yolu [Rehber İçerik]

Öğrenci olsak da bilgisayardan yaptığımız ek işlerle normal çalışan insanlardan bile daha fazla para kazanabilmek mümkün. Bunun için ülkenin içinde bulunduğu ekonomik belirsizliği kendimize fırsata çevirecek yollara başvurmamız gerekmekte. Bu her ne kadar karmaşık gibi gelse de tam anlamıyla dil bilgisine bile sahip olmadan bilgisayar başından freelancer (mesaisiz) çalışarak kendi paranızı kazanabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olacak tüm eğitim, program ve ilan sitelerini sizin için derledik.

Öncelikle Ücretsiz Eğitim Kurslarına Kaydolun

Öncelikle Ücretsiz Eğitim Kurslarına Kaydolun

Bunun için yapmanız gereken, en önemli tasarım programlarının kurslarına katılarak bunları nasıl kullanabileceğiniz öğrenmektir. Normalde bunları ücretsiz bulmak çok zor olsa da biz kendi çevremizden faydalanarak şimdiye kadar keşfettiğimiz tüm ücretsiz Photoshop ve Illustrator gibi tasarım programlarının kurslarını sizin için tek bir sayfada topladık.

Yeni başlayanlar için temelden orta seviyeye gelecek kadar kapsamlı bazı kurslara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu kursların ardından kendiniz de uygulamayı deneyerek daha iyi seviyelere gelebilirsiniz.

Kurs 1 - https://www.udemy.com/course/yeni-baslayanlar-icin-web-tasarim-egitimi-adobe-photoshop/

Kurs 2 - https://www.udemy.com/course/photoshopta-pratik-uygulamalar/

Kurs 3 - https://www.udemy.com/course/photoshop_dersleri/

Bu kursların ardından daha da ileri düzeye gelmek isterseniz en çok tercih edilen ücretli kurslara da göz atmayı düşünebilirsiniz. Bu kurslar sadece 27 liralık bir ücretle bu alanda kendini geliştirmek isteyenler için rahatça gözden çıkarılabilir bir eğitim ücretine sahip.

Ücretli Kurs 1 - https://www.udemy.com/course/mesutsteel/

Ücretli Kurs 2 - https://www.udemy.com/course/adobe-photoshop-cc-essentials-training-course/

Photoshop Lisans Ücretini Nasıl Hallediyoruz?

Photoshop Lisans Ücretini Nasıl Hallediyoruz

Normalde Adobe, öğrenciler için uygulamalarını normalden daha uygun fiyata sunuyor ancak biz en temelde hiç ücret ödemeden bu alana giriş yapmak istiyoruz. Bu sebeple neredeyse Photoshop'un aynısı olan farklı bir uygulama kullanacağız. Orada aldığımız eğitimlerle buradan da tasarımlar yapabiliriz çünkü panelimiz aynı. Bu sitenin adıysa Photopea.

Photopea Sitesine Bağlantı - https://www.photopea.com/

Tasarım Yapabiliyoruz; Para Nasıl Kazanacağız?

Tasarım Yapabiliyoruz; Para Nasıl Kazanacağız

Para kazanmak için internette bulunan freelancer sitelerinde bulunan ilanlara başvuruyoruz veya kendimiz ilan açıyoruz. Bu siteler şu mantıkla çalışıyor;

İş yaptırmak isteyen kişi "bana şöyle bir tasarım lazım, ücreti şu kadar" diye bir ilan açar. Siz de kendinizi yeterli görür ve teklifi kabul ederseniz tasarımı yapar ve gönderirsiniz. Tam tersi sizin açtığınız ilanlardaysa daha önce yaptığınız tasarımları gösteren b ir portföy yükler ve şu fiyat karşılığında istediğiniz tasarımı yaparım, daha önce yaptıklarım da bunlar diye bir ilan açarsınız.

Photoshop tasarımları ve sosyal medya global bir kavram olduğu için bunu çok basit bir şekilde yurt dışına yapabiliyoruz. Bunu yapacağımız sitemiz de fiverr.com Bu siteye giriş yaparak daha önce verilmiş ilanları inceleyerek fikir sahibi de olabilirsiniz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.