Öğrenci Kariyeri Banner

Ömer Barbaros Yiş'ten Yöneticilik Konulu "İlk İşimiz İnsan Olmak" Kitabı Yayında!

Ömer Barbaros Yiş'ten Yöneticilik Konulu "İlk İşimiz İnsan Olmak" Kitabı Yayında!

Yöneticilerin çalışanlarla nasıl iletişim kurduğuna dair birçok kitap ve makale mevcut. Peki, bu iletişimde en önemli etken nedir? Eğitim, tecrübe, yetkinlik? Yoksa kişilik ve karakter mi?

İlk İşimiz İnsan Olmak

İlk İşimiz İnsan Olmak

Ömer Barbaros Yiş'in yeni kitabı "İlk İşimiz İnsan Olmak" bu sorunun cevabını arıyor. Yazar, kitabında sadece eğitim alarak ya da çok çalışarak yönetici olunamayacağını savunuyor. En önemli kriterin ise karakter olduğunu vurguluyor.

Kitapta, gülümsemenin, espri yapmanın ve hiyerarşiden biraz uzaklaşmanın sizi ciddiyetsiz yapmayacağına dikkat çekiliyor. Aksine, bu davranışların insan olduğunuzu gösterdiği belirtiliyor. Ne yazık ki, birçok yönetici bu basit gerçeği unutuyor. Takdir etmeyi, eline sağlık demeyi ve hatta hatır sormayı bile ihmal ediyorlar. Anlayışlı olmayı zayıflık olarak görüyorlar. Sırf işlerine yaradıkları için normalde iletişim kurmayacakları insanları kendilerine yakın tutuyor ve güzelliklerin zehirlenmesine izin veriyorlar. Başarmak için kalp kırmaktan ve hak yemekten geri durmuyorlar.

Halbuki iş hayatında huzurun anahtarı vicdanlı olabilmekte yatıyor. İşte bu yüzden ilk işimiz insan olmak.

"İlk İşimiz İnsan Olmak" kitabı, yöneticilere ve insan kaynakları uzmanlarına çalışanlarla daha etkili iletişim kurmalarına yardımcı olacak bilgiler sunuyor. Kitapta yer alan örnekler ve tavsiyeler, daha motive ve üretken bir çalışma ortamı oluşturmak için kullanılabilir.

Kitap kimlere hitap ediyor?

  • Yöneticiler
  • İnsan Kaynakları Uzmanları
  • Çalışanlar
  • Yönetim ve Liderlik Eğitimlerine Katılanlar
  • Başarılı Bir İş Kariyeri Hedefleyen Kişiler

Kitaba Ulaşın


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.