Öğrenci Kariyeri Banner

Şifrenizi Değiştirin Hem De Hemen!

Şifrenizi Değiştirin Hem De Hemen!

Kimler parolasının ne olduğunu hatırlamaktan hoşlanıyor?  Hım kimse... Her gün yeni bir yere kayıt oluyor, hesap açıyoruz. Çağımızın getirdiği bu özellik aslında kolaylık gibi gelse de pek değil. Yeni bir yere kayıt esnasında Google hemen imdadımıza yetişiyor ancak son günlerde yaşanan hackerlik haberleri Google tavsiyesiyle şifre almanın da pek iyi bir fikir olmadığını gösterdi. Microsoft bile 3 ayda ya da 6 ay da bir parola değiştirme politikasının fayda sağlamadığını söylüyor.

Her çevrim içi bir şey yapmaya çalıştığımızda, parola yorgunluğuna karşı bir yığın korkumuz var. Parola korkusu genellikle her şeyin anlamsız olduğuna karar vermemize neden olur ve biz geliştirdiğimiz kötü parola alışkanlıklarına bağlı kalırız. Her şey için aynı parolayı kullanmak gibi veya onları asla değiştirmemek gibi. Daha da kötüsü, birçok kişi "123456" gibi en basit, en bilgisayar korsanı dostu şifreleri oluşturuyor. Bu kimlik hırsızlığı, tükenen banka hesapları veya e-postanızın ve sosyal medya profillerinizin ele geçirilmesi gibi en kötü sebepler listeyi aşağıya doğru uzayacak.

açık, adam, akıllı telefon içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

               Parola yönetici uygulamaları bugün insanların şifrelerini unutmaları engellemek için var. Sizlerin uzun zamandır değiştirmediğiniz parolanız olduğunda bunu size hatırlatır ve değiştirmenizi önerir. Nasıl çalışır kısaca özetleyecek olursak, tüm cihazlarınız için (telefon, dizüstü bilgisayar, tablet ve kullandığınız herhangi bir tarayıcı), tüm çevrimiçi hesaplarınız için kullanıcı adlarını ve parolaları otomatik olarak dolduran bir uygulamadır. Bir parola yöneticisi parolalarınızı saklar ve herhangi bir cihazdan tüm hesaplarınıza erişmenin kolay ve güvenli bir yolunu oluşturur. Bir yönetici ile, 50 milyon şifrenizin tamamı kaydedilir ve gerektiğinde arama yapabileceğiniz şifreli bir kasada güvenli bir şekilde saklanır. Tek yapmanız gereken bir ana parolayı hatırlamak.

               Parola yöneticileriyle ilgili harika bir şey, ihtiyacınız olduğunda sizin için gerçekten güçlü parolalar oluşturabilmeleridir. LastPass veya Norton gibi güvenilir web sitelerinde de parola oluşturucuları kullanabilirsiniz.

               Çoğu insan 1Password ve LastPass gibi uygulamarı kullanıyor. Dashlane , diğerlerinden daha fazla sınırlaması olmasına rağmen, yüksek puanlıdır . Hem LastPass hem de Dashlane,  ücretsiz sürümlere sahiptir, ancak bu planlar daha az esnektir.

               Uygulamayı açın ve başlayın. Bundan sonra gerçekten sadece ana şifrenizi hatırlamanız gerekeceğinden, bunu uzun bir cümle yapın - iyi bir önlem için bir sayı ve sembol atılmış kısa bir cümle. Örneğin, "S" yerine dolar işareti ($) veya "E" yerine "3" kullanabilirsiniz.

ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.