Öğrenci Kariyeri Banner

İtibar Analizi: Elon Musk

İtibar Analizi: Elon Musk

Henry Ford 20. yy bilim adamı ve milyarderi olarak anılırdı şimdi ise bizim  dönemimizde Elon Musk teknolojiyi kullanarak milyarder olmuş ve gözde birisi. Nitekim Tesla'nın CEO'su, kendi adına bir marka yaratmayı başardı. İnsanlar Elon Musk'ın twitter hesabından en son yayınlayacağı tweetleri sabırsızlıkla bekliyor desem, hatta öyle ki Iron Man gibi olduğunu düşünenler bile var.

elon

 

               Kim olduğunu bilmiyorsanız, işte kahramanımızla ilgili bazı gerçekler:

  • Elon Musk bir milyarder ve iş adamıdır.
  • Bir web yazılım şirketi olan Zip2'yi kurdu ve daha sonra ona başka bir BT şirketi kurması ve ünlü çevrimiçi ödeme sistemi PayPal'ı başlatması için yeterli para kazandırdı.
  • 2000'li yılların başında iş yönünü yazılımdan teknolojiye çevirdi ve adından da anlaşılacağı gibi uzay teknolojisi şirketi SpaceX'i kurdu ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla adında gelişmekte olan bir şirkete katıldı.
  • Genel olarak 9 farklı şirketin kurucusudur.
  • Bir işadamı olarak ilgi alanları ulaşım, uzay yolculuğu, yeşil teknolojiler ve yapay zeka.

 

Elon Musk imajını nasıl oluşturuyor: İnek milyarder ve eksantrik teknoloji dehası

Elon Musk'ın tweet'lerinin bir onay sürecinden geçtiği yaygın olarak bilinen bir gerçektir. Tesla'nın hissedarları, şirketi etkileyen bazı tartışmalardan sonra bunu önerdi. Elon'un tüm tweet'lerinin ekipten mi yoksa sadece Tesla ile ilgili olanlardan mı onaylanması gerektiği belli değil, ancak hesabını başka türlü yönettiğini biliyoruz. Bir sonraki tweet'i onun için söyleyen bir sosyal medya yöneticisi yok.

Aynı zamanda Twitter, halkla iletişim için ana platformudur: Facebook kullanmıyor ve Instagram'dan hoşlanmadığından bahsetti. Bu, Twitter'ı halka açık imajını şekillendirdiği ana kanal yapar.

Elon Musk'ın yaratmaya çalıştığı imajını parçalayacak olsaydık, bunlar temel öğeler olurdu:

Teknolojinin aşığı

 

Bu nitelik hem iş kararları hem de sosyal medya aracılığıyla ifade ediliyor. Modern teknoloji, uzay yolculuğu ve yapay zeka hakkında çok konuşuyor. SpaceX ve Tesla'yı retweetlemenin yanı sıra, gelecekte kullanılabilecek potansiyel teknolojiyi ve bu teknolojinin hayatlarımız üzerindeki etkisini tartışıyor.

 

Geyik ve goygoy efendisi

Ancak vizyon sahibi akıllı bir iş adamı olmak ona 43,3 milyon Twitter takipçisi kazandıran şey değildi bazı geyikler.

 

Elon Musk, İnternet kültürünü tam olarak bilen çok az (tek değilse de) milyarderlerden biri olabilir. Tesla güncellemeleri kadar çok sayıda goygoy tweet atıyor ve Monty Python ve Fallout gibi geyik kültürünün temellerinden bahsediyor. En son sosyal medya trendlerine atlıyor ve çoğu zaman tweetler ve şakalar yapıyor.

Akıllı iş adamları

Bu kaliteyi görünce şaşırabilirsiniz - sonuçta Tesla'nın hisselerinin düşmesine neden olan tweet Elon Musk değil mi? Ancak Elon, kendisini piyasayı tam olarak anlayan becerikli bir iş adamı olarak sunuyor. Sık sık borsa trendlerine ilişkin değerlendirmesini ve kripto para birimi hakkında tweetler veriyor. Aslında bu başlığımız daha bu hafta içinde Elon abimizin attığı şu tweet çok güzel destekliyor.

 

Geçtiğimiz hafta Twitter’a bir süre ara vereceğini açıklayan Musk, iki gün sonra Twitter’a dönerek, aya giden bir roket fotoğrafının ardından “Doge” twiti attı. Daha sonra da “Dogecoin insanların kripto parasıdır” şeklinde twit atmıştı.
Bunun üzerine kripto para piyasası hareketlenirken kripto para web sitesi Coindesk’te Dogecoin yüzde 67,99 artarak 0,054496 dolara yükselmişti.
Bugün ise Elon Musk, Dogecoin’lerin satılmasını desteklediği şeklinde twit atması üzerine kripto para biriminin değeri yüzde 20 azaldı.
Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Dogecoin yatırımcılarının ellerindeki kripto paraları satmasını destekleyeceğini açıkladı.

 

ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.