Öğrenci Kariyeri Banner

Pandemi Döneminde Lise Öğrencilerine Staj Müjdesi

Pandemi Döneminde Lise Öğrencilerine Staj Müjdesi

Geçtiğimiz hafta açıklanan yeni kısıtlama kararlarına göre 20 yaş altı birçok gencimiz gün içerisinde belirli saatler arasında dışarı çıkabileceği bilgisi paylaşıldı. Buna karşılık stajlarına devam eden veya staja başlayacak meslek lisesi öğrencilerinin ne yapacağına ilişkin net bir açıklama yapılmadı. 

Bu hafta Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ‘Yüz Yüze Eğitime Ara Verilen Tarihlerde İşletmelerde Beceri Eğitimi' ve Staj'larla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderdi. Açıklamaya göre özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlardaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20.11.2020 - 4.01.2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği anımsatılırken, işletmeler tarafından COVID-19 salgınına yönelik tedbirlerin alınması şartıyla firmalarda beceri eğitimine giden mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencilerinin, kurum talebi ve velisinin izniyle 30 Kasım'dan itibaren staj uygulamalarına devam edebileceği kaydedildi.


Çiğdem Yavuz

Çiğdem Yavuz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Mezunudur. İş yaşamına Kariyer Uzmanı olarak devam etmektedir. İlgi alanları Yerel Yönetimler, Kariyer, İş Piyasaları ve Kişisel Gelişim konularıdır.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.