Öğrenci Kariyeri Banner

Okuma Alışkanlığınızı Geri Kazanmanız İçin 3 Öneri

Okuma Alışkanlığınızı Geri Kazanmanız İçin 3 Öneri

Zaman ilerledikçe hayatımızdaki önceliklerimizin değişmesi kadar normal bir durum olamaz. Bir çoğumuz eskiden hayatımızda yerini almış olan bir sürü şeyi şu an yapmıyoruz. Bazılarımız için bu okumak. Belki de son yıllarda çok çalışmaktan veya başka sebeplerden, okuma alışkanlığınız eski varlığını sürdürmüyor olabilir. Eğer buna çözüm arayanlardansanız, sizler için topladığımız bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

1. Eskiden Okumayı Sevdiğiniz Bir Kitabı Tekrar Okuyun

okumak

Özellikle bir kitabı tekrar okumayı sevmeyen biriyseniz, bu tavsiye sizi şaşırtmış olabilir, ama sevdiğiniz bir kitabı tekrar okumak aslında size aslında hem o zaman hissettiğiniz sıcaklığı hem de aynı okuma heyecanını verecektir.

2. Kendinize Bir Kitap Listesi Oluşturun

kitaplar

Kendinize bir liste oluşturmak sizi ilerleme konusunda motive edecektir! Her ne kadar listeyi bitirmek zorunda olmasanız da uzun zamandır bir göz atmak istediniz kitapların aynı yerde olması sizi daha fazla okumak için itecektir.

kitaplar

Buna ek olarak, bu listeye en başlarda yeni türler yerine sevdiğiniz türleri koymayı tercih edin. Bulunduğunuz anda tekrar alışkanlığa başlamak için yol aldığınızdan, sevdiğiniz şeylerden başlamak yeni keşiflerden daha kolay olacaktır. İlerledikçe, listenize farklı türden kitaplar koymaktan geri kalmamaya başlayabilirsiniz!

3. Okumak için “Özel” Bir Zaman Yaratmayın

kitap ve kahvaltı

Okumak için evinizde belli bir yer, elinizde içecek veya belli bir atmosfer bulunması gerekmiyor. Bunu normal gündelik bir aktivite yapmanız, alışkanlık edinmenizi çok daha kolay hale getirecektir. Mesela toplu taşımada veya dışarıdayken telefonunuzla uğraşmak yerine okumayı tercih edebilir, iş/ders aralarınızda, yemek yerken vb. günlük aktivitelerinizde kitap okuyabilirsiniz. Eğer kitap taşımak size zor geliyorsa, onları telefonunuza indirip okumak da her zaman bir seçenek.

okumak


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.