Öğrenci Kariyeri Banner

OceanGate Kurucu Ortağı Şirketin 2050 Yılı Planını Açıkladı!

OceanGate Kurucu Ortağı Şirketin 2050 Yılı Planını Açıkladı!

OceanGate, herkesi şaşırtan kararlar almaya devam ediyor. Şimdi de OceanGate kurucu ortağı Guillermo Söhnlein'den bir açıklama geldi. Şirketin 2050 yılına kadar Venüs'e 1.000 kişi göndermeyi plandığını söyledi.

Guillermo Söhnlein, Venüs'ün insanların yaşayabileceği bir gezegen olmadığının farkında olmasına rağmen göndereceği kişilerin orada yaşamasını amaçladığını belirtiyor.

Tarihin en ünlü batık gemilerinden biri olan Titanik gemisinin batığına turistik seferler düzenleyen OceanGate isimli şirket gerçekleştirdiği dalışta 5 kişiye mezar olmuştu. Daha bu kazanın sorularına cevap veremeyen OceanGate'in kurucu ortaklarından Guillermo Söhnlein'dan dün yok artık dedirten yeni bir açıklama geldi. 

OceanGate Şimdi de Venüs'e Gidecek!

Söhnlein, şirketin 2050 yılına kadar Güneş'e en yakın 2. gezegen olan Venüs'e 1000 insan götürmek istediğini belirtti. Insider'a yaptığı açıklamada Söhnlein, 11 yaşından beri insanlığı çok gezegenli bir tür haline getirmeyi hayal ettiğini söyledi. Belli ki OceanGate'in Titanik faciası kurucuların hayallerini azaltmamış!

Guillermo Söhnlein, Titan adlı denizaltının infilak edip 5 kişiye mezar olması nedeniyle gözlerin üzerinden olduğu isimlerden biri. Ancak buna rağmen şaşırtan açıklamalar yapmaktan da vazgeçmiyor. Guillermo Söhnlein göre insanlık, yenilik için sınırlarını zorlamaya devam etmeli!

Söhnlein'e düşüncesine göre önümüzdeki 30-35 yıl içinde 1000 kadar insanı sülfürik asit bulutlarının içinde yaşamak üzere Venüs'e götürmek ve 2050 yılına kadar Mars'ın yüzeyine 1 milyon insan göndermek fikri gayet kabul edilebilir! Venüs'e gitmek ve orada yaşamak fikri şirketin kurucu ortağına son derece gerçekleşebilir geliyor!

Söhnlein'e Göre Venüs Atmosferinde Yüz Binlerce İnsan Yaşayabilir!

Venüs, Güneş' en yakın 2. gezegen olması nedeniyle güneş sistemindeki en sıcak gezegen! Ortalama yüzey sıcaklığı 480 derece santigrat derece. Bu sıcaklık kurşunu eritmeye yetecek kadar yüksek! Venüs'ün atmosfer basıncı da Dünya'ya kıyasla 90 kat fazla. Diyebiliriz ki Venüs tartışmasız, insanların yaşayamayacağı, hatta yüzeyine dahi yaklaşamayacağı bir gezegen!

Bunun farkında olan Söhnlein, Venüs'ün yüzeyinde değil atmosferinde yaşayan insan topluluklarının hayalini kuruyor. Söhnlein, yüzeyden aşağı yukarı 50 kilometre yükseklikte, sıcaklığın ve atmosfer basıncının daha düşük olduğu noktalarda insanların hayatta kalabilecekleri uzay istasyonları kurulabileceğini, yüz binlerce insanın bu istasyonlarda yaşayabileceğini düşünüyor.

Söhnlein, Venüs hayali için ilk adımını attı ve İnsanları Venüs'e nasıl taşıyabileceğini araştıracak bir şirket kurdu. Önümüzdeki günlerde Guillermo Söhnlein ismini ve Humans2Venus adlı şirketi sık sık duyacağız.

Söhnlein'in amacı tıpkı OceanGate gibi insanlığı Dünya'daki doğal sınırlarının ötesine taşıyabilmek. Ancak bu hayal şimdiden 5 kişiye mezar oldu bile!

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.