Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft Kanser Teşhisi Koyabilen Yapay Zekâ Geliştirecek!

Microsoft Kanser Teşhisi Koyabilen Yapay Zekâ Geliştirecek!

Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft, kanser teşhisi koyabilecek yapay zeka geliştirmek için ilk adımı attı.

Microsoft, sağlık sektörü için büyük bir adım attı. Dijital patoloji şirketi Paige ile iş birliği yapan Microsoft, kanser teşhisi koyabilen bir yapay zekâ geliştirmeyi planlıyor.

Patoloji alanındaki başarısıyla bilinen Paige, Microsoft’un gelişmiş bulut bilişim altyapısını kullanarak dijital patoloji ve onkoloji için görüntü tabanlı AI modelini geliştirmeye hazırlanıyor. Paige eğer başarılı olursa kanser teşhisi için ciddi bir ilerleme kaydedilecek.

Yapay Zeka ile Kanser Teşhisi Yapılabilecek!

Paige ve Microsoft'un yapay zekâ tabanlı olarak planladıkları bu proje, başarılı olursa sağlık sektöründe büyük bir adım atılmış olacak.

En büyük görüntü tabanlı yapay zeka (AI) modelini oluşturmayı hedefleyen Paige ve Microsoft, yaygın kanser türlerini ve teşhis edilmesi zor kanserleri tespit edebilecek.

Geliştirilecek yeni yapay zekâ modelinde, kanser türlerinin dört milyona kadar dijitalleştirilmiş mikroskobik slayt olacak. İki şirket tarafından yapılan basın açıklamasına göre yapay zekâ modeli, milyarlarca görüntüyü içeren eşi benzeri görülmemiş miktarda veri üzerinde eğitiliyor.

Kanser teşhisi genellikle patologların cam slayt üzerinde doku incelemesi ile gerçekleşiyor. Mikroskop altındaki incelemeler sırasında gözden kaçan en ufak bir ayrıntı yanlış teşhise neden olabiliyor.

Araştırmacılar yaşanan bu gibi aksilikleri ortadan kaldırma noktasında yapay zekâ modelinin tıp uzmanlarına yardımcı olacağını düşünüyor. Bu yeni yapay zeka modeli sayesinde kanserler daha erken teşhis edilebilecek ve verimli bir tedavi yöntemine kolaylıkla geçilebilecek.

 

Kaynak

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.