Öğrenci Kariyeri Banner

Kredi Kartından Nakit Avans Çekme Devri Kapandı!

Kredi Kartından Nakit Avans Çekme Devri Kapandı!

Bankacılık sektörü yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre: “Tüketiciler nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından 1.36 faiz oranıyla nakit avans çekiyordu. MerkezBankası'nın getirdiği menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” 

Kredi Kartından Nakit Avans Çekme Devri Kapandı!

Merkez Bankası, 16 Mayıs’ta yayımladığı yeni bir kararla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirdi. Bu kararla Merkez Bankası, kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı ile yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine dahil olmasını kararlaştırdı. 

Şimdi ise yeni alınan karar doğrultusunda bankalar hareket geçti. Çoğu banka pazartesi gününden itibaren nakit avans çekimini  kapattılar.

Bankacılık sektöründen yapılan açıklamaya göre, bir ay öncesine kadar herkesin faiz oranı düşük olduğu için yüzde 1,36’dan kredi kartından nakit avans kullanıyordu.Bu durum bankaların zararına sebep oluyordu. Bu sebeple harekete geçen bankalar nakit avans kullanımını kaldırdılar.

Bankacılık sektörüne göre amaç, talep enflasyonu kısılabilmesi.

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.