Öğrenci Kariyeri Banner

İşte Dünya Sıralamasına Giren 9 Üniversitemiz

İşte Dünya Sıralamasına Giren 9 Üniversitemiz

Dünya genelinde yüksek öğretim kurumlarının başarılarını ölçen ve üniversiteler hakkında araştırmalar yapan İngiliz şirket QS tarafından 2022 yılı için yapılan yüksek öğretim araştırması "QS Dünya Üniversiteleri Başarı Listesi 2022"de Türkiye'den 9 üniversite ilk 1000'de yer aldı. Bu başarıyı Twitter üzerinden duyuran Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yekta Saraç üniversitelerin rektörlerini tebrik etti.

Türkiye'den 9 Üniversite Listeye Girdi

Başarı sıralamasında akademik yeterlilik, yapılan araştırmalar gibi onlarca etken gözden geçiriliyor ve bu verilerin ortalamasına karşılık olarak bir başarı sıralaması oluşturuluyor. Dünya genelindeki ilk 1000 üniversitenin listelendiği bu sıralamada Türkiye'den dokuz üniversite yer aldı.

En Başarılı Üniversite Massachusetts Oldu

Dünya genelindeki en başarılı üç üniversite sırasıyla Massachusetts, Oxford ve Stanford oldu.

dünya genelindeki en başarılı üç üniversite

Türkiye'deki En Başarılı Üniversiteler Hangileri

Paylaşılan listede Türkiye'de listenin başında sırasıyla Koç, Sabancı ve ODTÜ yer aldı. İlk 500'de hiçbir üniversitemiz bulunamazken en başarılı olan Koç Üniversitesi 511-520 sıralaması arasında yer aldı. 9. sırada bulunan İstanbul Üniversitesi ise 801-1000 sıralaması arasında yer alıyor.

 


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.