Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Yeditepe Konserleri-Ajda Pekkan

İstanbul Yeditepe Konserleri-Ajda Pekkan

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı-İstanbul Yeditepe Konserleri kapsamında sahneye çıkan Türk Pop Müziğinin Süperstarı Ajda Pekkan, uzun bir sürenin ardından sevenleriyle internet üzerinden de olsa hasret giderdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın YouTube kanalından saat 21.00'de yayınlanan ve  yaklaşık bir buçuk saat süren konser alışılmışın dışında tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi süreci kurallarına uygun olarak seyircisiz gerçekleşti.
 


     

Eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde sahneye çıkan Ajda pekkan , sözleri Fikret Şeneş'e ait olan 'Sihirli Aşk' şarkısıyla konserine başladı.

"Bir sihirdir o çok zaman
Büyü olur sarar dört yandan
Ateş gibi yakar bazen
Bir umut sanki yaşatan"


Vitrin,Flu Gibi,Kimler Geldi Kimler Geçti, Sensiz Yıllarda ,Tu pars et tu reviens gibi klasikleşmiş şarkılarının yanında birçok sürpriz şarkı da seslendiren Süperstar, 1969 yılında kardeşi Semiramis Pekkan tarafından seslendirilen ve bir efsane haline gelen 'Bana Yalan Söylediler' adlı şarkıyla müzikseverleri adeta bir zaman yolculuğuna çıkardı.

 


                                                                                                               

 "Bana yalan söylediler
  Kaderden bahsetmediler"


Gecenin asıl sürpriziyse Ajda Pekkan'ın; Pir Sultan Abdal'ın ölümsüz eseri  'Dostum Dostum' adlı türküsünün DJ Kivanch K'nın yeni düzenlemesiyle seslendirmesi oldu.  Rock ve İlahi tınıları bir arada barındıran ve  aynı zamanda doğu - batı sentezini bir arada bulunduran bu düzenleme oldukça dikkat çekti.

Güçlü bir repertuvarla seyircilerinin karşısına çıkan Ajda Pekkan, sevenlerine adeta bir müzik şöleni yaşattı. Orkestrasından, dansçılarına kadar büyük bir ekibinin imzasını taşıyan bu konserde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. En yakın zamanda hep birlikte bağıra bağıra şarkılar söyleyebileceğimiz konserlerde buluşmak dileğiyle...

Konseri kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenlere:

 

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden YAREN ÇAĞLAR tarafından oluşturulmuştur. 


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.