Öğrenci Kariyeri Banner

İPhone 16 Ailesine Dair Yeni Detaylar!

İPhone 16 Ailesine Dair Yeni Detaylar!

Önümüzdeki sene İPhone 16 ailesi tanıtılıcağı kesinlikle bir süpriz değil, ancak detaylarını hepimiz merakla bekliyoruz.

MacRumors'a göre, iOS 18 işletim sisteminin erken geliştirme sürümleri dört yeni iPhone modeline referanslar içeriyor.

Kod, gelecek telefonlar hakkında yeni bir şeyi ortaya koymuyor ancak Apple'ın gelecek yıl tüketicilerini şaşırtmaycağını gösteriyor ve bu da tabii ki her sene benzer özellik görmeye alıştırıyor. 

Dahili olarak "Crystal" kod adıyla anılan iOS 18, aşağıdaki dört iPhone'a referanslar içeriyor:

  • D47 - iPhone 16
  • D48 - iPhone 16 Plus
  • D93 - iPhone 16 Pro
  • D94 - iPhone 16 Pro Max

2024'ün iPhone serisi, Apple'ın 2022 ve 2023'teki serisiyle aynı olacak gibi görünüyor. Ancak diğer iPhone 16 modelleriyle birlikte bir iPhone Ultra'nın piyasaya sürüleceği söylentileriyle çelişiyor diyebiliriz. MacRumors'ta da belirtildiği gibi, Ultra modeli potansiyel olarak bu dört cihaz tanımlayıcısından birinin altına girebilir veya kendi cihaz tanımlayıcısına sahip olabilir.

Bunların haricinde ilgi çekici olan iPhone 16 ailesinin A18 çipine sahip olacağı. Zira iOS 18 kodu, dört 2024 iPhone modelinin de Tahiti veya t8140 adı verilen yeni bir çip üzerinde sistemle donatılacağını ortaya koyuyor. Apple, A18 çipini dahili olarak bu şekilde adlandırıyor.

Şirket, son zamanlarda temel iPhone modellerine daha eski, daha az güçlü çipler ve Pro modellerine en yeni ve en büyük çipi koyduğu için bu şirket için bir hız değişikliği olacaktır.

Kaynak


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.