Öğrenci Kariyeri Banner

iOS 17 ve Android 14 ile Birlikte Yeni Emojiler Geliyor!

iOS 17 ve Android 14 ile Birlikte Yeni Emojiler Geliyor!

Apple'ın WWDC 2023 etkinliğinin ardından birçok yeni özellik tanıtıldı. Google'da en büyük rakibinden geri kalmadı!  Android 14’ün son beta sürümü olan Beta 4’ü kullanıcılara sundu. Final sürümleri yayınlanmadan önce işletim sistemleri ile ilgili yeni bilgiler geliyor. Hatta iOS 17 ve Android 14 ile birlikte karşımıza birçok yeni emoji çıkabilir.

iOS 17 ve Android 14 ile Yenilikler Gelmeye Devam Ediyor!

17 Temmuz Pazartesi günü Dünya Emoji Günü’nde Emojipedia, kullanıcıların kullanabileceği yeni emojilerin fotoğrafını yayınladı. Bu emojiler arasında misket limonu, yatay hareket eden ‘hayır’ anlamında bir kafa, dikey hareket eden ‘evet’ anlamında bir kafa,  Phoenix kuşu, cinsiyetten bağımsız dört aile emojisi yer alıyor. 

Bu yeni emojilerle birlikte mevcut olan 3600’den fazla emojiye yeni emojiler eklenmesi planlanıyor. Emojipedia’nın yayınladığı bu emoji resimleri tasarımların son hali değil. Yani her bir şirket bu emojileri listesine eklemeden önce kendi tasarımlarına göre değişiklik yapabilecek. Tasarım üzerinde değişiklik yapmak  Apple ve Google gibi şirketlerin kendi sorumluluğundadır.

Belirli bir yönü belirten 108 yeni emoji olacak. Hepsi altı kişi emojisinden gelecek: Yürüyen Kişi, Koşan Kişi, Diz Çöken Kişi, Beyaz Bastonlu Kişi, Tekerlekli Sandalyedeki Kişi ve Akülü Tekerlekli Sandalyedeki Kişi.

Tasarımların son hali olmasa da Apple ve Google tarafından değişiklik yapılabilse de bir emoji onaylanmaya hazır olduğunda reddedilmesi beklenen bir durum değil. Emojiler eylül ayında Unicode tarafından onaylandıktan sonra, iOS ve Android ile kullanılmak üzere geliştiriliyor ve sonuç olarak bir yazılım güncellemesinin parçası olarak kullancılara gönderilecek. 

Ancak güncellemelerin hem yayınlanıp yayınlanmayacağı şirketlerin kendi kararında. Apple emoji listesini en son Mart ayında iOS 16.4’ün piyasaya sürülmesiyle güncelledi. Kısacası emojiler Eylül ayında yayınlanacak olsa da Apple tarafından ne zaman kullanılacağı belirsiz. 

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.