Öğrenci Kariyeri Banner

İlk Türk Uzaya Gidiyor!

İlk Türk Uzaya Gidiyor!

Uzaya gidecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı için uçuş tarihi verildi. 14 günlük program kapsamında ISS'e fırlatılacak.

Türkiye, uzay arenasında çalışmalarını ortaya koymak için çalışmalarını arttırdı. Bu yılın başlarında uzaya gidecek ilk Türk astronotun Alper Gezeravcı olacağı açıklanmıştı. 

Alper Gezeravcı aralık 1979 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Hava Harp Okulu’ndan Elektronik Mühendisi olarak mezun olan Gezeravcı, yüksek lisansını ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması bölümünde yaptı. 21 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan bir F-16 pilotu. 

İlk Türk astronot 9 Ocak’ta ISS’e fırlatılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu için detayları verdi. Bakan Kacır sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024‘te Uluslararası Uzay İstasyonu’na gideceğini açıkladı.

Resmi açıklamalara göre Gezeravcı, 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek Axiom Mission 3 (AX3) uçuşuna katılacak. Bu misyon kapsamında İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte ISS’e fırlatılacak. 14 gün boyunca ise Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacak.

Bakan Kacır’ın açıklamasında, “Bayrağımızı gururla uzaya taşıyacak astronotumuz, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak; bilim insanlarımızın hazırladığı 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek” ifadelerine yer verildi.

Kaynak


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.