Öğrenci Kariyeri Banner

İkinci Dünya Savaşı'nı Konu Alan En Önemli 7 Eser!

İkinci Dünya Savaşı'nı Konu Alan En Önemli 7 Eser!

İkinci Dünya Savaşı 1939-1945 yıllarında süren ikinci küresel savaş olarak bilinir. Dünya ülkelerinin birçoğunun oluşturduğu müttefik ve mihver devletler Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk büyük savaşın içine girmiştir.

Elbette bu tarihin en kanlı ve yıkıcı savaşı hakkında birçok edebi eser yazıldı. Bu kitaplar arasından önemli gördüklerimizi sizler için derledik!

İkinci Dünya Savaşı'nı Konu Alan En Önemli 7 Eser!

1. Bir Askerin Anıları

Henry Guderian İkinci Dünya Savaşı’nda görev almış Alman generaldir. Nazi Partisi'ne hiç katılmamış ve Hitler'le ters düşünce görevinden ayrılmıştır. Anılarını yazdığı bu kitapta bir Alman generalin penceresinden İkinci Dünya Savaşı'nı anlatmıştır.

2. Ölüm Denizaltıları U-Boatlar

David Mason tarih konular üzerine yazan bir yazardır. Bu kitabında Hitler’e zaferler kazandıran Alman denizaltılarını detaylı bir şekilde anlatmaktadır. İkinci Dünya Savaşı'nda dehşet saçan U-Boatların belgelerle kanıtlanan gerçek hikâyelerini okumak isteyenler için eşsiz bir eserdir.

3. İkinci Dünya Savaşı Tarihi

Kitabın yazarı Sir Basil Henry Liddell Hart, İngiliz asker ve tarihçidir. Yazdığı askerî tarih eserleriyle tanınır. Bu kitaplar arasında en önemlisi de “İkinci Dünya Savaşı Tarihi”dir. Birinci Dünya Savaşı’ndan sadece 20 yıl sonra çıkan İkinci Dünya Savaşı’nın korkunç yıkımı üzerine yazılmıştır. Daha çok askerî bakış açısıyla dönemin içinde bulunduğu durumu anlatması yönünden oldukça benzersiz bir eserdir.

4. Kardeşler Takımı

Kitabın yazarı Stephen Edward Ambrose, Kardeşler Takımı eserinde Amerikan 101. Hava İndirme Tümeni'nin 506. paraşüt 2. taburu olan Easy Bölüğü’nün İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarını konu almaktadır. Easy Bölüğü, Market-Garden Harekâtı, Ardenler Harekâtı ve Hitler’in Kartal Yuvası’na giren ilk birlik olarak bilinir.

Bu bölüğün gazileri ile görüşmeler, röportajlar yapılmış; günlük ve mektuplar kaynak olarak eklenmiştir.

5. Savaş Günlükleri 1939-1943

Kont Galeazzo Ciano, dönemin İtalya Dışişleri Bakanı ve Mussolini’nin damadıdır. 1944’te Mussolini’nin görevden alınması için oy kullanarak diğer kişilerle beraber infaz edilmiştir. İkinci Dünya Savaşı’nda yer almış önemli kişilerle yaptığı görüşmeleri ve kendi günlüğünü karısı Edda müttefiklere ulaştırmış ve eser yayınlamıştır.

Savaşın gidişatı, kullanılan stratejiler ve İtalya’nın kaybetmesindeki nedenler, dış ilişkiler detaylı bir şekilde anlatılır.

6. Berlin’in Düşüşü

İngiliz askerî tarihçisi Sir Antony James Beevor'ın kaleme aldığı bir kitaptır. Kitapta Eski Sovyet, İngiltere, Amerika, Fransa ve İsveç arşivleri kaynak olarak kullanılmıştır. Kızıl Ordu ile kuşatılmış Nazi güçlerinin Berlin için çarpışması anlatılmaktadır. Okurken dönemin içinde gibi hissedeceğiniz, dönemin sosyal, askerî ve siyasi şartlarını içeren sürükleyici bir eserdir.

7. Stalingrad 1942

Peter Antill'in bir eseridir. Stalingrad Muharebesi, İkinci Dünya Savaşı’nda mihver kuvvetleri ve Kızıl Ordu’nun arasındaki savaştır. Eserde de İkinci Dünya Savaşı’nın dönüm noktası olarak görülen bu muharebenin detayları anlatılmaktadır.

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.