Öğrenci Kariyeri Banner

Güçlü Kişilerin Sahip Olduğu 6 Özellik

Güçlü Kişilerin Sahip Olduğu 6 Özellik

"Güçlü insan" hayatta zorluklar yaşamayan değil, onlarla nasıl baş edebileceğini bilen insandır. Yaşamımızın çoğu anında hem duygusal hem de fiziksel olarak birçok engelle karşılaşsak da her insan kendine göre çözüm yolları üreterek bu zorluklarla mücade etmeye çalışıyor. İşte bu insanların güçlü olmasını sağlayan 6 özellik.

1. Mantık ve duyguları dengede tutabilirler. 

duygu, mantık,

Kimiziz fazla duygusal kimimiz ise fazla realist olabiliyoruz. Özellikle bir seçim yapmak ya da karar vermek zorunda olduğumuzda durumu hem duygusal hem de mantık çerçevesinde değerlendirmeliyiz. İşte güçlü insanların kararlarının da başarıya ulaşmasının sebebi budur.

 

2. Sağlığa önem vererek kendilerine hak ettikleri ilgi ve özeni gösterirler. 

özsevgi

Bazı zamanlarda kendimizi fiziksel ve duygusal olarak dinlemekten kaçınabiliriz. Ancak beden ve ruh sağlığımıza kulak vermeli, yaşam kalitemizi düşüren aktivite ve düşüncelerden kendimizi uzaklaştırmalıyız. Kötü alışkanlıkları olabildiğince azaltma, sağlıklı beslenme düzeni ve egzersizin yanı sıra onlara negatif enerji veren kişilerden uzaklaşma, hobilerine daha fazla vakit ayırma ve kendisi için zaman yaratma  gibi yaklaşımlar sayesinde bedenen ve zihnen güçlü hâle gelebiliriz. 

 

3. Zorluk, hata ve korkulardan kaçmazlar.

mücadele

Korkularımızı bastırmak ve geçmişteki hatalarımızı örtbas etmek onları halletmek değil, halının altına süpürmektir. Bugün o sorunu ortadan kaldırsak da yarın yeniden karşımıza çıkabilriler. Bu sebeple güçlü insanlar, korku ve hatalardan kaçmak yerine onlarla yüzleşir ve problemin üstüne giderek kalıcı çözümler üretirler. 

 

4. Hem kendi davranışlarını hem de çevresindeki insanları takdir eder ve desteklerler. 

takdir

Sonucu her ne olursa olsun cesaret gösterdiğimiz durumlarda kendimizi tebrik etmeyi bilmeliyiz. Bunu kendimizde uygularken çevremizdeki insanların da başarılarını görmeli, dile getirmeli ve desteklemeliyiz. Takdir etmeyi sadece kendimiz için değil başkaları için de alışkanlık haline getirmeliyiz. Bu sayede kıskançlık duygusundan kurtulup daha güzel şeyler başarmak için motive olabiliriz. Tıpkı güçlü insanların yaptığı gibi.

 

5. Takıntılı hâle gelmez ve ikinci bir seçenek üretirler.

seçenek

Bazen hayal ve hedeflerimize takıntılı hâle gelip güncel koşulları düşünmeden bir konu üstünde çok fazla ısrarcı olabiliriz. Ancak içinde bulunduğumuz şartları göz ardı etmeden, olumsuz gidebilecek durumlara karşı ikinci hatta üçüncü seçenekler üretmeliyiz. Böylece beklenmedik bir durumda pes etmek yerine alternatifleri hayata geçirerek, düşündüğümüz şey olmasa bile ona yaklaşmış oluruz.. Her zaman "en iyisi" ya da "sadece istediğim olacak" diye düşünmek başarıya değil, aksine başarısızlığa sürükleyebilir.

 

6. Yeni şeyler öğrenmeyi ve kendilerini keşfetmeyi severler. 

keşif

Güçlü insanlar kendilerinde eksik ya da zayıf buldukları noktaları geliştirmek isterler. Bu yüzden keşfetmek, araştırmak, öğrenmek ve bunları pratiğe dökmek onları daima ilerletir. Sabit fikirli olmamak ve edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri sorgulamak, yeni bakış açıları kazanmak daha güçlü bir yapıya sahip olmamızı sağlar. 

 

Özgün İçerik

 


Yaren Ezgi Şen

TOBB ETÜ - Türk Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.