Öğrenci Kariyeri Banner

Gramer Kullanımını Kusurusuz Hale Getiren 5 Site!

Gramer Kullanımını Kusurusuz Hale Getiren 5 Site!

Doğru gramer kullanımı, İngilizceyi akıcı ve özgüvenli bir şekilde konuşmanın anahtarıdır. Bununla birlikte doğru gramer kullanımı sadece İngilizce becerilerini ortaya koymakla kalmaz, aynı zamanda senin özenli bir kişi olduğunu ve detaylara önem verdiğini de gösterir. Gramer öğrenme ve kullanma sürecinde hata yapmak elbette mümkündür. Bu hataları fark etmek ve düzeltmek, daha net iletişim kurabilmeyi ve dil öğrenen biri olarak kendinizi geliştirmenizi sağlar. İşte bu yazımızda eksiklerinizi görmenize ve düzeltmenize yardımcı olacak 5 İngilizce gramer kontrol aracını sizin için derledik.

1.Grammarly

grammarly

Gramer ve kelime kullanımı hatalarını göstermede çok geniş ve başarılı bir yelpazeye sahip olan Grammarly, belirli bir kelime/noktalama seçiminin neden yanlış olduğunu da detaylıca açıklıyor. Aynı zamanda gerekli yerlere tire koymanı veya tekrar edilen kelimeleri silmeni hatırlatıyor. Uygun kelime kullanımları için tavsiyelerde bulunuyor.

2.Ginger

ginger

Ginger, Chrome ile çalışan bir online gramer düzeltici olup çok kullanışlı ve faydalı birkaç ek özelliğe sahip. Örneğin, kelimelerin hem yazılışlarını hem de kullanıldığı bağlamı kontrol ediyor. Bu şekilde yanlış yazılmamış olsa dahi hatalı kullanılmış kelimeleri bulabiliyor. Bu da onu başlangıç seviyesindekiler için ideal bir araç haline getiriyor.

3.OnlineCorrection

online

OnlineCorrection yazım yanlışlarını ve dil bilgisini kontrol ediyor. Aynı zamanda yanlışlarını otomatik olarak düzelten bir otomatik düzeltme seçeneğine de sahip. Eğer kullanışlı bir online İngilizce gramer kontrol aracı arıyorsan ve yeni bir yazılım indirme ve yükleme zorluğu yaşamak istemiyorsan OnlineCorrection senin için harika bir web sitesi.

4.Grammer Girl

girl

Grammer Girl, dil kullanımına yönelik faydalı ipuçları sunuyor. Ayrıca, Podcast seçeneği de mevcut.

5.Hemingway App

app

Minimalist hikaye anlatım tarzıyla bilinen büyük yazar Ernest Hemingway’den esinlenilen bu uygulama, yazdığın her şeyin, anlaşılır, tutarlı ve kolay okunabilir olmasını sağlıyor. Sitede kopyala-yapıştır yaparak geri dönüş almanız ve hatalarınızı düzeltmeniz mümkün.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz :

5 Şarkı İle İngilizcenizi İleri Seviyeye Taşıyın

4 Podcast İle İngilizce Dinleme Becerinizi Geliştirin

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.