Öğrenci Kariyeri Banner

Google Android 11 Sürümü İle Herkesin Gerçek Yüzünü Ortaya Çıkarmayı Hedefliyor

Google Android 11 Sürümü İle Herkesin Gerçek Yüzünü Ortaya Çıkarmayı Hedefliyor

 Yeni gelen bilgilere göre Google, akıllı telefonların fotoğraflarda cilt pürüssüzleştirici  gibi efektler yapmasını engelleyecek. Yani telefonla çekilen fotoğrafta yer alan kişinin yüzünde  hiçbir şekilde lde herhangi bir oynama  yapılmayacak.

Akıllı telefonların revaçta olduğu bu dönemde fotoğraf çekmek de eskisi gibi zor değil hatta bir o kadar kolay ve zahmetsiz bir hâl aldı. Ancak bunun negatif yanları olduğunu söylemekte mümkün. Çektiğimiz fotoğraflar, bizi olduğumuz gibi değil farklı bir şekildegösterebiliyordu yani aslında fotoğraftaki kişi bir nevi biz değildik. Bu durumun oluşmasına neden olan birçok sebep olsa da en büyük sebep, akıllı telefonların kamerasında kullanılan yapay zeka teknolojisiydi.

Telefon üretimi yapan bazı firmalar  tarafından akıllı telefonlarımıza yerleştiren yapay zeka, kameranın bizi algılama şeklini tamamiyle değiştirebiliyordu. Bu sayede elde edilen fotoğraftaki kişiler olduklarından çok daha pürüzsüz ve hatta kozmetik düzenlemeler yapılmış yüzlere sahip oluyorlardı. İşte Google bu durumu sonlandıracak hamleyi yapıyor.

Yüzde oynama yapılamayacak:

ABD’li teknoloji devi Google, akıllı telefonlarda bulunan cilt pürüzsüzleştirme özelliğine karşı bazı planlar geliştiriyor. XDA Developers tarafından ortaya sunulan  belgelere göre Google, Android 11 işletim sistemiyle birlikte bu teknolojiye büyük bir hasar  verecek.

Belgede yer alan açıklamalara göre Google, akıllı telefon üreticilerinin telefon kamerasındaki yapay zeka sayesinde fotoğraflara işlem yapılmasını  engelleyecek yeni bir kural koyacak. Google tarafından getirilmesi planlanan ve Android 11’in desteklenmesi için istenen kurallardan birisi olacak yeni kurala telefon üreticilerinin uyması zorunlu olacak.

Koyulan kural ne işe yarayacak?

Google’ın yeni kuralı sayesinde akıllı telefonlarımızdan çektiğimiz her fotoğraf tamamen kendimiz olacağız.Otomatik hiç bir oynama olmayacak.İsteyen kullanıcılar  fotoğraf çekildikten sonra düzenleme yapabilecek.

 Bu yeni özelliğin piyasada yankı uyandıracağı kesin fakat telefon üreticileri ve kullanıcıların cephesinde nasıl yankı uyandıracağı merak konusu.

Özgün İçerik


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.