Öğrenci Kariyeri Banner

Gerilim Sevenlere: En İyi 4 Gerilim Kitabı

Gerilim Sevenlere: En İyi 4 Gerilim Kitabı

Çoğumuzun hala evde kalmak zorunda olduğu bu dönemde, herkes kendini meşgul edecek aktivite arayışında. Kimi yemek yapıyor, kimi dil öğreniyor, kimi spor yapıyor, kimi sonra izlerim diyerek sıraladığı filmleri izliyor... Kitap okumayı tercih edenlerden iseniz ve yeni gerilim kitapları arayışındaysanız; sizi sarıp bitirene kadar asla bırakmayacak dört kitap sıraladık.

1.  Trendeki Kız, Paula Hawkings

Özgün Adı: The Girl On The Train

2016 yılında Rachel rolünde Emily Blunt'la filmi vizyona giren bu kitap, Rachel adında bir kadının boşanmasından sonra ki depresyonuyla başlıyor. İşe gitmeyen, alkole bağımlı halde yaşayan Rachel her gün trene biniyor ve hep karşıdaki evde gördüğü bir çifti gözlemliyor. Ama bir gün, onlarla ilgili şok edici bir olaya şahit oluyor ve birden kendini polislerin, bir soruşturmanın ve o çiftin hayatında buluyor.

2. Keskin Şeyler, Gillian Flynn

Özgün Adı: Sharp Objects

2014 yılında yönetmen koltuğunda David Fincher'ın oturduğu filmi vizyona giren, Gone Girl adlı kitabın yazarından olan bu kitap, Camille Preaker adlı bir gazetecinin bir haber sebebiyle eve dönüşüyle başlıyor. Yıllardır konuşmadığı annesi ve neredeyse hiç tanımadığı üvey kardeşiyle bir araya gelen Camille, kasabadaki genç kızların ölümlerini araştırmaya başlıyor. Ama kendi geçmişi ve sorunlarıyla beraber bu kızlara kendini yakın hissetmesiyle, Camille tehlikenin çok da uzakta olmadığını düşünmeye başlıyor.

2018 yılında HBO'da mini dizisi de yayınlanan Sharp Objects, sizi fark etmeden kendine çekecek.

3. Sessiz Kadın, A.S.A Harrison

Özgün Adı: The Silent Wife

Sessiz kadın, uzun süredir beraber olan Todd ve Jodi'yi anlatıyor. Her ne kadar ikisi de kabullenmese de, ikilinin yirmi yıllık ilişkisi kurtarılamayacak vaziyete gelmiştir. Ama asıl öldürücü darbe, Jodi Todd'un ilişkisini öğrenince vurur. Sessiz kadın, yanıp sönen bir ilişkiyi anlatmasının yanında, beklenmedik iniş çıkışları, kompleks karakterleriyle beraber tek bir soruya doğru ilerliyor; birkaç ayda nasıl katile dönüşebilirsiniz?

4. Providence, Caroline Kepnes

Netflix'te dizi uyarlaması bulunan You kitabının yazarı Caroline Kepnes tarafından yazılan Providence, size biraz daha orijinal ve beklenmedik bir gerilim deneyimi sunuyor. Chloe ve Jon, birbirlerine oldukça bağlı yakın arkadaşlar. 14 yaşında aynı okula giden ikili, yaşıtlarının sıradan problemleriyle uğraşırken bir anda her şey Jon'un ortadan kaybolmasıyla alt üst oluyor. Yıllar sonra, Chloe hayatına devam etmeye çalışıyor; Jon ise kaçmayı başarıyor ama sonra kendi hakkında yeni, etrafındakileri tehlikeye atan bir şey keşfediyor. Bu vesileyle hem Chloe'yi hem de sevdiği insanları korumak için yeniden kendini kaçarken buluyor; ama bu sefer arkası boş değil.


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.