Öğrenci Kariyeri Banner

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulaması!

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulaması!

En çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu. Amerka'da yapılan araştırmada Z kuşağının en çok kullandığı sosyal medya uygulaması belli oldu. Şaşırtıcı şekilde zirve TikTok değil.

Z kuşağının en çok kullandığı sosyal medya uygulaması belli oldu

Sosyal medya, z kuşağı için internet deyince akla gelen vazgeçilmez parçaların arasında. ABD'de yapılan araştırma sonucunda en çok kullanılan sosyal medya uygulaması beklenenden farklı olarak şaşırttı. Akıllara ilk gelen TikTok birinci değil.

Z kuşağı internettin içine doğmasıyla, zamanla internette de söz sahibi olmaya başladı. Bu nedenle ABD'de Z kuşağının en çok kullandığı sosyal medya uygulaması yüzde 51 ile Snapchat oldu.

İnternetin içine doğan ilk kuşak olan Z kuşağı, gittikçe internette de söz sahibi olmaya başladı. Bu anlamda ABD’de Z kuşağının en çok kullandığı sosyal medya yüzde 51 ile Snapchat oldu. Son yıllarda adından bolca söz ettirenTiktok ise yüzde 44.7 ile listede ikinci sırada yer aldı. Listede yüzde 33.7 ile Instagram üçüncü, yüzde 32.6 ile X (Twitter) dördüncü sırada yer aldı. 

Araştırmanın en ilginç tarafı kuşaklar arası sosyal medya tercihleri oldu. Buna göre Y kuşağı en çok Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamasını kullanıyor. X kuşağı ise en çok Facebook, WhatsApp ve X kullanıyor. Reddit’te X’in hemen arkasından geliyor. Baby Boomer denilen 1946-1964 arası doğan kuşak ise en çok Facebook ve YouTube kullanıyor.

Araştırmaya bakınca özellikle YouTube'ın her nesile benzer oranlarda hitap ettiği görülüyor. TikTok, Snapchat daha çok gençlere, İnstagram ve X'in ise hem genç hem de orta yaşa hitap ettiği ortaya çıkıyor.

Kaynak


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.