Öğrenci Kariyeri Banner

Elinizden Bırakmak İstemeyeceğiniz 7 Kitap Önerisi!

Elinizden Bırakmak İstemeyeceğiniz 7 Kitap Önerisi!

YKS sınavı bitti ve yaz tatili başladı! Kitap okumak için çok iyi bir zaman!

Ne okuyacağınıza karar veremiyorsanız bu liste tam size göre! Size yaz tatilinde okuyabileceğiniz ve okuduğunuzda elinizinden düşürmek istemeyeceğiniz 7 kitap önerisinde bulunacağız! 

İşte Elinizden Bırakmak İstemeyeceğiniz 7 Kitap Önerisi!

1. Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig 

Nora Seed, yaşadığı hayattan memnun değildir. Bu mutsuz hayattan kurtulmak için intihar etmeye karar verir. Ancak ölümden sonra kendini gece yarısı kütüphanesinde bulur. Burada ona yaşadığı hayatı yeniden yazma şansı verilecektir.

2. Sil Baştan- Ken Grimwood

Jeff Winston bir kere değil birçok defa ölür ve hayata belli bir yaşta yeniden başlar. Ne yaparsa yapsın, 25 yılın sonunda, 1988'e geldiğinde tekrar ölür. Sonunda kendisine benzeyen Pamela ile tanışır ve ona aşık olur. Jeff, zamanla bu ölüp dirilme sürelerinin giderek kısaldığını fark eder. Ancak yakında sonsuza kadar ölecektir. 

3. Zamanı Durdurmanın Yolları- Matt Haig

41 yaşında sıradan bir hayat süren Tom Hazard’ın aslında oldukça tehlikeli bir sırrı var. Tom, nadir görülen bir durum nedeniyle yüzyıllardır hayattadır! Hatta Shakespeare ile aynı sahnede performans sergilemiş, Captain Cook ile açık denizlere açılmıştır. Yaşadığı uzun bir ömrün ardından sadece normal bir hayat yaşamak ister. Bu amaçla bir yolculuğa çıkan Tom, lise tarih öğretmeni olmak için eski evinin bulunduğu Londra’ya geri döner.

4. Her Gün- David Levithan

Romanın baş karakteri A'nın arkadaşı yok. Ebeveyni yok. Ailesi yok. Mülkü yok. Evi bile yok. Çünkü her gün başka birinin bedeninde uyanıyor. Her sabah farklı bir yatak. Farklı bir oda. Farklı bir ev. Farklı bir hayat.

Rhiannon'la tanıştığı anda ona âşık olan A için, gece çöktüğünde her şey sona ermiştir. Çünkü hiçbir zaman bir insanın bedenine ikinci kez girememektedir. Ancak A, genç kızı aklından çıkaramayınca ve Rhiannon onun yaşama sebebi haline gelince her gün, farklı hayatlar yaşamış farklı bedenlerde ona geri dönmeye çalışacaktır. Bir de onu aşkına inandırmaya…

5. Simyacı- Paulo Coelho

Simyacı, Santiago adında bir çocuğun, bir rüya gördükten sonra Mısır piramitlerinde hazine aramak için yola çıkması ile başlıyor. Bu rüya hali sürekli devam ediyor. Rüyasında yaptığı bu yolculukta akıl hocalarıyla tanışıyor, aşık oluyor ve en önemlisi, kim olduğunun ve kendini nasıl geliştirebileceğinin sırrına erişiyor. Hayatta gerçekten önemli olan şeylerin farkına varıyor.

6. İnsanlar- Matt Haig

Profesör Andrew Martin dünyanın en büyük matematik bilmecesini çözdükten sonra ortadan kaybolur. Bir otobanın kenarında çıplak hâlde yeniden ortaya çıktığındaysa artık kendisi gibi değildir. Sanki yabancı bir türün arasında kaybolmuştur ve gezegendeki herkesten nefret etmektedir.

7. Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş- Jose Saramago

Hükümetten kiliseye, sağlık kurumlarından ailelere, şirketlerden mafyaya kadar herkes ölümün ortadan kalkmasının getirdiği sonuçlarla mücadele etmek zorundadır. Ancak ölüm, beklenmedik bir kimlikle ve umulmadık duygularla insanların arasına geri döner.

 

Kaynak

 

 

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.