Öğrenci Kariyeri Banner

Elinizden Bırakmak İstemeyeceğiniz 5 Kitap Önerisi!

Elinizden Bırakmak İstemeyeceğiniz 5 Kitap Önerisi!

Kitap okumak ufkumuzu açar ve bizi farklı dünyalara götürür. Ama okumaya başladığımızda bizi kitabın çekmesi gerekir. Bazı kitaplar vardır ki herkesin okuması gerektiğini düşündüğümüz, sizler için birbirinden farklı tür kitapları derledik.

Cehenneme Övgü - Gündüz Vassaf

Gündüz Vassaf’ın yazdığı bu kitap, içimizde büyütüp yaşattığımız küçük 'totaliter dünyaları'ımızı yüzümüze vuruyor. Totalitarizmin bireyle toplumu bağlayan göbek bağıyla semirdiğini, hayata ilişkin algılarımızı ve kimi dayatılan kimisini de gönüllü olarak kabul ettiğimiz kavramları irdeleyerek gösteriyor. Herkesin kendisini sorgulamasına sebep olacak bir kitap.

Suzan Defter - Ayfer Tunç 


Suzan Defter, Ayfer Tunç'un daha önce öykülerinden biri olduğu Taş-Kağıt-Makas'tan azat olmuş, tek başınalığı hak etmiş bir eser. Özellikle duygusal temaları seven okurlar için bir solukta biticek bir kitap. Kitap deneysel bir biçimde iki karakterin günlüğü üzerinden ilerliyor. İki hikaye bir başkasının gözünde nasıl göründüğünü, iki günlük üzerinden anlatan deneysel bir çalışma. Modern zamanların karmaşık insanlık halleri Ayfer Tunç'un usta kaleminden unutulmaz bir edebiyat şölenine dönüşüyor.  Suzan Defter, daha önce öykülerinden biri olduğu Taş-Kâğıt-Makas'tan azat olmuş, tek başınalığı hak etmiş bir eser.

Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde - Mahir Ünsal Eriş

Mahir Ünsal Eriş’in okurla 2012’de buluşan ilk kitabı “Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde…”, bazen bir çocuğun gözünden hayat yarasını, bazen bir yetişkinin umutsuzluğunu, bazen ergenlerin yakıcı ilişkilerini, bazen de küçük dünyalara sığamayan büyük umutları anlatıyor. Bir kıyı şehrindeki hayata aç gençler, bir meydan kavgasıyla sönen umutlar, rastlantıların savurduğu hayatlar, sancılı büyümeler, küçük kasabalardaki büyük aile trajedileri de bu sarsıcı ve dokunaklı öykülere konu oluyor. 14 öyküden oluşan kitap, kitap severleri aklına kazınacak öykülerle buluşturuyor. 

Jane Eyre - Charlotte Bronte

Victoria döneminde geçen Jane Eyre, birçoklarınca kadın hak ve özgürlüklerine sahip çıkan ilk romanlardan biri olarak kabul edilir. Yazarı Charlotte Brontë’nin yaşamından izler de taşıyan roman, zorlu bir yaşam süren yapayalnız bir genç kızın güçlü bir kadına dönüşmesinin öyküsüdür. Küçük yaşta öksüz kalan Jane Eyre, kendisini hiçbir zaman sevmeyen ancak kocasının vasiyeti üzerine bakımını üstlenen yengesiyle zor bir yaşam sürmektedir. Katı kurallarla yönetilen bir yatılı okula gönderilince, bu kez hayatın başka zorluklarıyla yüzleşmek zorunda kalır. Okulda geçirdiği on yılın ardından öğretmen olarak mezun olur. Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiye olarak iş bulur. Evin gizemli efendisi Rochester’a âşık olur; ancak onu hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar beklemektedir. Jane Eyre, yalnızca kadının erkek egemen toplumdaki konumuna gözüpek yaklaşımıyla değil, şiirsel duygusallığı çağdaş bir gerçekçilikle harmanladığı anlatımıyla da öncü olmayı başarmış klasik bir başyapıttır.

Daha - Hakan Günday

Romanları ile adından oldukça fazla söz ettiren ünlü yazar Hakan Günday Daha isimli romanıyla çok tartışılacak bir konuya el atıyor ve insan kaçakçılığını bir kaçakçının gözünden anlatıyor. İnsan kaçakçılığı ile geçinen bir babanın dokuz yaşındaki oğlu olan Gaza’nın gözünden anlatılan hikayede Türkiye’nin jeopolitik öneminin aslında ne anlama geldiğini güzel bir roman ile anlatılıyor. Yeraltı edebiyatı okumayı seviyorsanız eğer kesinlikle okuma listenize eklemelisinz.

 

 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.