Öğrenci Kariyeri Banner

Duyunca Çok Şaşıracağınız ve Günlük Hayatta Kullanabileceğiniz 10 Psikolojik Gerçek

Duyunca Çok Şaşıracağınız ve Günlük Hayatta Kullanabileceğiniz 10 Psikolojik Gerçek

Her yıl bir milyondan fazla bilimsel makale yayınlanıyor ve bu makalenin büyük çoğunluğunu da psikoloji alanındaki çalışmalar kapsıyor. Araştırmalar sonucu elde edilen bazı veriler günlük hayatımızda uygulandığında bize kolaylıklar sağlayacak, problemlerimizi çözebilecek vaziyette. Bugünkü içeriğimizde bu araştırmalardan bazılarını sizler için derledik.

1.Özgüven Görünüşten Daha Önemli

Yapılan birçok araştırmanın sonucunda kendinden emin, özgüveni yüksek insanların güzel ya da yakışıklı insanlara göre daha çekici bulunduğu yönünde.

2.Erkekler Kadınları Sadece 6 Dakika Dinliyor

Acımasız gerçeklerden biri de bu. Erkekler kadınları yalnızca 6 dakika boyunca dikkatli dinlerler. Hemcinsleri ile olan sohbetlerde de durum 15 dakikalara çıkabiliyor.

3.Düşüncelerinizi Yazmak Stresi Azaltır

Yapılan araştırmalara göre yaşanılan travmatik olayları yazmak kaygı ve stresi kontrol altında tutmamıza yardımcı oluyor. Yapılan bir çalışmada önemli bir sınav öncesinde duygularını kağıda döken kaygıya meyilli insanlar,  yazmayan insanlara göre sınavda daha iyi bir performans gösterdi.

4.Dilinize Dolanan Şarkıdan Kurtulmak İçin Sonunu Söyleyin

Çoğu zaman dilimize bir şarkı dolanır ve bitmek bilmeyen bir döngü içerisinde şarkıyı söyleriz. Bu durumdan kurtulmanın yolu aslında çok basit. Şarkıyı açın ve sonuna kadar dinleyin ve söyleyin. Böylelikle beyninize şarkının bittiği mesajını verebileceksiniz.

5.En Güzel Renk Mavi

Enerjik, ferah bir ortam istiyorsanız duvarlarınızın olması gereken renk mavi. Araştırmalara göre mavinin insanlar üzerinde üretkenliği arttırdığı, ruh halini dengelediği tespit dildi.

6.Rüyalarınızı Yönetebilmek İçin Video Oyunlarını Oynayın

Çoğumuzun yapmak istediği şeylerden biri de görülen rüyayı kontrol etmek. Yapılan araştırmaya göre bunun için video oyunlarını oynamaya başlamalısınız.

7.Cüzdanınızda Bebek Resmi Varsa İnsanlar Cüzdanı Sahibine İade Eder

İlginç araştırmalardan biri olan bu araştırmada psikologlar, sevimli bir bebek fotoğrafı içeren cüzdanların sahiplerine iade edilme olasılığının %88 daha fazla olduğunu keşfetti. Bebek fotoğraflı cüzdanın iadesi, mutlu bir aile, yaşlı bir çift veya bir köpek yavrusu fotoğrafı içeren cüzdanların dönüşünden daha fazla oldu.

8.Hedefleriniz hakkında konuşmak, motivasyonunuzu kaybetmenize neden olur

Araştırmalara göre hedeflerinizi başkalarıyla paylaştığınızda, paylaşmadığınız zamanlara göre daha az çaba sarf ettiğinizi gösteriyor. İleriye dönük hayallerinizi dile getirdiğinizde beyin tatmin edici bir uyarı oluşturuyor ve motivasyonu düşünüyor.

9.Kendinizi İyi Uyuduğunuza İkna Edebilirsiniz

Ünlü bir dergide yapılan araştırmaya göre gece boyu uykunuzu alamasanız bile beyninizi uykunuzu aldığınıza dair ikna edebilirsiniz. 

10. Kararsız Kaldığınızda İlk Seçeneği Seçersiniz

Kararsız kaldığınız anda önünüzdeki uzunca listeye baktığınızda araştırmalar çoğu zaman ilk seçeceği seçtiğinizi söylüyor.

Kaynak

Özgün İçerik

 

 

 

 

 

 


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.