Öğrenci Kariyeri Banner

Celal Şengör Yapay Zekaya Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Celal Şengör Yapay Zekaya Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, Celal Şengör'ün yapay zekâ ile kendi sesini kullanarak ilahi söyleten kişilere dava açacağını açıkladı. 

Ülkemizde de hızlı bir şekilde viral olan yapay zekâ yardımıyla bir kişinin sesi ile şarkıları seslendirme devam ediyor. Sosyal medyada hiç beklenmedik kişilerin ağzından beklenmedik şarkılar duyuyoruz. Bunun son örneklerinden biri de Celal Şengör'ün başına geldi. 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan paylaşılan ve Celal Şengör'ün sesinden "Bismillah" ilahisinin seslendirildiği gönderi viral oldu. Celal Şengör yapay zekayla yapılan bu seslendirmeye bugün sert bir yanıt verdi.

Celal Şengör'den Sert Tepki!

Celal Şengör’ün yakın arkadaşı gazeteci Fatih Altaylı, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Şengör’ün yaptığı açıklamaları paylaştı. Şengör: “Ahlaksızlık tam budur. Reziller. Birinin yapmadığı bir şeyi yapıyor gibi göstermek büyük bir sahtekârlık, aşağılık bir harekettir.” ifadellerini kullandı.

Bu paylaşımın ardından bir paylaşım daha yapan Altaylı, Şengör'ün yapay zekayla sesini kullananlara dava açmaya hazırlandığını söyledi.

Söz konusu dava açılırsa Türkiye'de emsal davalardan biri olacak. Dava sonrası verilen kararla bir ilk yaşanacak.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.